Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

[ M. Stanojević (Radio Crne Gore) / R.B. ]

04. 01. 2023. 12:42 >> 12:46

SVEČANOST NA CETINjU

Mišku Popoviću posthumno povelja Prijestonice

Svečanost povodom 4. januara, Dana osnivanja Cetinja, održana je u Vladinom domu u Prijestonici. Gradonačelnik, Nikola Đurašković, uručio je povelju "Ivan Crnojević", koja je posthumno ove godine pripala velikanu crnogorskog rukometa Miodragu Mišku Popoviću.

"Miodrag Miško Popović, poznat svima nama kao čiko Miško, sedam decenija svog života posvetio je rukometnom sportu i zajedno sa svojim šampionima proslavio Cetinje i Crnu Goru na svim meridijanima. Ako bismo krenuli sa nabrajanjem priznanja i rezultata koje je ostvario čiko Miško, bio bi to niz bez kraja. Dovoljno je spomenuti srebrnu generaciju omladinaca iz Ajdovščine, predvođenu vanserijskim igračem Veselinom Vujovićem, zatim generaciju koja je evropskim terenima harala pocetkom ovog vijeka, predvođenu Đukanovićem, Đurkovićem i Kapisodom, do Miloša Vujovića, Lipovine, Anđelića i mnogih drugih koji danas igraju značajne uloge u evropskom rukometu i crnogorskoj reprezentaciji", kazao je Đurašković. 

Istakao je da "veliki šampioni ne umiru, već odlaze u legendu".

"Sudbina i životna utakmica su bili brži, ali nećemo dozvoliti da našeg čika Miška prekrije plašt zaborava", dodao je gradonačelnik. 

U ime porodice Popović zahvalio se sin Miška Popovića, Blažo, koji je istakao da se njegov otac najbolje osjećao na terenu, gdje je sebe davao nesebično u svakom trenutku.

"Savladavajući prepreke uvijek je stizao do cilja, ispisujući istoriju jugoslovenskog, crnogorskog, ali i evropskog rukometa. Nagrada koju je dobio znak je da je uvažen od grada koji je nemjerljivo volio. Za nas, njegovu porodicu, ova nagrada nam mnogo znači i hvala vam svima", kazao je Popović.

Rekordni budžet za cetinjski sport

Gradonačelnik je saopštio da je Prijestonica u prethodnom periodu snažno podržala sportske klubove i sportiste, a da je za narednu godinu planiran rekordni budžet. 

"Pored glavnog gradskog stadiona, koji je u završnoj fazi radova, izgradili smo novi pomoćni fudbalski teren, započeli temeljnu rekonstrukciju Sportskog centra, izgradili novo zaletište za naše atletičare i započeli proces izgradnje nove sportske dvorane na Cetinju, a početak radova na ovom sportskom objektu očekujemo u toku ove godine", kazao je on.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније