Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

[ M.L.B. ]

20. 07. 2022. 11:04 >> 11:01

NOVA INVESTICIJA

U SC Igalo ušteda električne energije od 40%

U okviru Sportskog centra Igalo instalirane su nove toplotne pumpe, koje će objektu omogućiti uštedu električne energije za 40%.

Kako je saopšteno iz Opštine Herceg Novi to je još jedna investicija realizovana u cilju unaprijeđenja uslova za rad sportske dvorane, nakon što je početkom ove godine kroz IPA projekat „Wood Key“ ugrađena kotlarnica na biomasu, a prije dvije godine postavljen novi parket.

Toplotne pumpe je u rad pustio predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić, koji je tokom obilaska realizovane investicije podsjetio da je lokalna uprava tokom protekle tri godine investirala preko 350 hiljada eura u projekte koji dopinose poboljšanju infrastrukture i energetske održivosti Sportskog centra Igalo.

"Kompletiranjem ove investicije, Herceg Novi staje rame uz rame i sa ostalim, ne samo crnogorskim, već i evropskim gradovima, koji imaju sportske hale. Sada imamo sve što je neophodno da Sportski centar funkcioniše kako treba", istakao je predsjednik Opštine nakon obilaska.

Prema riječima direktora Sportskog centra Igalo Radovana Ralevića, lokalna uprava prepoznaje značaj ulaganja u sportsku infrastrukturu i pomaže da Sportski centar iz dana u dan postaje svjetsko mjesto za trenažni proces sportista, na čemu je zahvalan.

Uputio je riječi zahvalnosti svima koji su bili angažovani na ovom projektu, od zaposlenih do saradnika iz “Termoinžinjeringa” koji su izveli radove.

"Projekat je izveden prije planiranog roka, imali smo dobru komunikaciju sa Termoinženjeringom. Prema kalkulacijama koje su urađene, novi sistem će obezbjediti 40% uštede električne energije u odnosu na dosadašnju potrošnju", istakao je Ralević.

Da su uslovi rada i treninga u sportskoj dvorani sada na odličnom nivou, potvrđuju i riječi direktora francuske košarkaške federacije za međunarodne odnose, Gorana Radonjića.

"Napravljeno je nešto fenomenalno. Kada sam vidio sve ovo, rekao sam da je to renesansa za sport. Već par dana, koliko je ovdje bio predsjednik francuske Federacije, Žan Pjer Siutat, mi smo razgovarali i sa predsjednikom Opštine Stevanom Katićem, o puno projekata koji neće biti samo priča, kazao je Radonjić i najavio dolazak delegacije Košarkaškog saveza Crne Gore radi dogovora o organizaciji Kupa Crne Gore u februaru.

Nove toplotne pumpe proizvedene su u Italiji, odlika im je efikasnost i visokosofisticiranost, što će omogućiti velike novčane uštede za potrošnju električne energije, poručili su iz kompanije “Termoinžinjering”.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније