Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ R.B. ]

25. 03. 2023. 12:01 >> 12:15

ŠVERC KOKAINA

Uhapšeni Crnogorci povezani sa italijanskom Ndrangetom?

Vjeruje se da Crnogorci uhapšeni u Urugvaju, zbog šverca kokaina, imaju jako dobre odnose sa italijanskom mafijaškom organizacijom Ndrangeta, ali i sa drugim međunarodnim grupama, kako bi drogu iz Južne Amerike lakše prevezli do Evrope. To je saopštio Huan Rodrigez, šef istražnog tima.

Rodrigez je na konferenciji za medije kazao i da je istražiteljima teško da utvrde tačne uloge u kriminalnoj organizaciji koja je kasno sinoć "pala" sa skoro 500 kilograma kokaina.

"Podijeli su zadatke, pa je otežana identifikacija vođa grupe. Imali su uloge oko transporta, skrivanja, brodova koje su koristili", rekao je on.

Urugvajski Telemundo javlja i da je zbog istog tovara droge moguće hapšenje još ljudi.

Identitet uhapšenih crnogorskih državljana još nije saopšten. Dio urugvajskih medija tvrdio je juče da su već bili na potjernici Interpola.

Ukupno, vlasti su zaplijenile 489 kilograma kokaina, novac, četiri vozila, dva čamca, traktor, revolver, pištolj, pušku i dvije sačmarice.

Prema riječima predstavnika urugvajskog MUP-a, zaplijenjena droga ima procijenjenu tržišnu vrijednost od oko 15 miliona eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније