Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ M.V. ]

18. 03. 2023. 07:03 >> 18:24
4

OZBILjNE OPTUŽBE

Premijer aludirao na Ojdanića, istraga uz međunarodnu podršku

Premijer Dritan Abazović aludirao je na Miletu Ojdanića, uhapšenog u aktuelnoj akciji istražitelja, kada je govorio da jedan od uhapšenih spada u top pet krijumčara kokaina na području Evrope. Ta informacija potvrđena je za Portal RTCG nezvanično. Aktuelna istraga, kako su saopštili predstavnici Vlade, obavljena je uz pomoć i podršku međunarodnih partnera, uključujući Europol.

Abazović je juče novinarima rekao da pipci organizovanog kriminala u Crnoj Gori ne bi bili ovoliko snažni da ih nema u svim državnim organima.

"Ali mi smo spremni da tu hobotnicu pogodimo u glavu”, rekao je Abazović i dodao da ovo nije kraj akcije. 

Iz izvršne vlasti su nam nezvanično kazali da podaci bezbjednosnih agencija ukazuju da je Ojdanić ozbiljan akter u sferi međunarodnog kriminala.

Te optužbe tek treba da budu sudski dokazane, i apsolutno važi pretpostavka nevinosti.

Specijalno državno tužilaštvo odredilo je ranije zadržavanja do 72 sata Mileti Ojdaniću, Vladimiru Bajčeti, Tihomiru Adžiću i Milanu Popoviću, koji su uhapšeni u aktuelnoj akciji Specijalnog državnog tužilaštva. 

Ranije uhapšenom Goranu Stojanoviću istražni sudija Višeg suda u Podgorici odredio je pritvor do 30 dana.

Više osoba, među kojima je i nekoliko bivših policijskih službenika, uhapšeno je ovih dana zbog sumnje da su sarađivali sa kriminalnim klanom.

Portal RTCG nije mogao pouzdano saznati da li je policijska pretraga objekata koji su poveziani sa odbjeglim policajcem Ljubom Milovićem sinoć povezana sa aktuelnom istragom u okviru koje je, između ostalih, uhapšen Ojdanić.

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je početkom ove godine optužnicu protiv nekadašnjeg službenika Agencije za nacionalnu bezbjednost Petra Lazovića i Ljuba Milovića zbog pripadništva kriminalnoj organizaciji Radoja Zvicera. 

Tada je navedeno da je riječ o krivičnom predmetu koji je ponovo formiran u maju po materijalu Europola i francuskih pravosudnih organa, a koji su bili dostavljeni u julu i decembru 2021. godine.

Na osnovu tih podataka je u Crnoj Gori otvorena aktuelna afera o mogućoj umiješanosti visokih policijskih službenika u organizovani kriminal.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније