Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

А.М.

08. 03. 2023. 11:54 >> 15:31

VRHOVNI SUD

Čađenoviću pritvor još dva mjeseca

Specijalnom tužiocu Saši Čađenoviću produžen je pritvor još dva mjeseca, saopšteno je iz Vrhovnog suda.

"Vijeće Vrhovnog suda Crne Gore, odlučujući o predlogu Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore Kti-S.br.20/22 od 06.03.2023.godine za produženje pritvora protiv okrivljenog S.Č. donijelo je Rješenje da se okrivljenom produži pritvor za još dva mjeseca, odnosno do 09. maja 2023. godine", saopšteno je iz Vrhovnog suda.

Kako objašnjavaju, Vijeće Vrhovnog suda u sastavu sutkinje Milenke Seke Žižić kao predsjednice vijeća i Vesne Vučković i Seke Piletić kao članica vijeća, produžilo je pritvor okrivljenom S.Č. zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

Podsjetimo, okrivljenom Čađenoviću pritvor je određen rješenjem sudije za istragu Višeg suda u Podgorici 11. decembra 2022.godine, a produžen rješenjem vijeća tog suda 09.januara 2023 tako da po ovom rješenju može trajati do 09.05.2023.godine do 08:30 časova.

Čađenović je uhapšen u decembru, zbog sumnje da je na funkciji koju obavlja počinio krivično djelo stvaranja kriminalne organizacije i više krivičnih djela zloupotrebe službenog položaja.

Čađenović je uhapšen po nalog Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

Sumnja se da je krivična djela za koja se tereti počinio od sredine 2020. do 2022. godine, i u tom periodu postao  pripadnik kriminalnog kavačkog klana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније