Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ M.M.Lj. ]

01. 10. 2022. 12:44 >> 15:22
1

UHAPŠEN POČINILAC

Čekićem na vrata stana LGBTIQ aktivista

Policija je uhapsila osumnjičnjnog napadača koji je čekićem 28. septembra slomio ulazna vrata stana u kojem žive LGBTIQ aktivisti Nikola Ilić i Hana Konatar, saopštili su oni. Kako su kazali, njemu je određena kazna u skladu sa zakonom.

„Tokom napada Hana je bila sama u stanu, a Nikola van države“, navodi se u zajedničkom saopštenju Konatar i Ilić.

Kako se navodi u saopštenju, napad su prijavili policiji koja je brzo i adekvatno sprovela istragu i pronašla počinioca kojem je Prekršajni Sud Crne Gore u skladu sa zakonom izrekao odgovarajuću kaznu.

Prema njihovim riječima, par sati prije napada, grupa ljudi je Hani dok je šetala psa, dobacivala "Sotono, bježi odavde, ovo je Baston".

Ilić i Konatar su kazali da iako u ovom trenutku nemaju potvrdu da su događaji povezani, žele da skrenu pažnju na kontinuirano nasilje i stres kojim su izložene osobe koje pripadaju LGBTIQ zajednici.

„Takođe, ohrabrimo sve koji doživljavaju nasilje da ga prijave jer je to jedan od djelotvornijih načina da sistemski riješimo problem nasilja, koje je uslijed porasta fašističkih uvjerenja, govora mržnje i diskriminacije sve prisutnije“, zaključuju u zajedničkom saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније