Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

Марко Терзић [ TVCG ]

27. 09. 2022. 20:55 >> 06:54

ČEVO

Policija obezbjeđivala sahranu Vukotića

Jovan Vukotić, koji je slovio za vođu škaljarskog klana, sahranjen je u Čevu kod Cetinja. Sahrana je alarmirala i policiju koja je bila prisutna u većem broju, a prema informacijama s terena, bila je raspoređena i jedna od najelitnijih jedinica. Zbog svega, postavlja se pitanje, da li i na takvim događajima, ima razloga za bojazan po bezbjednost.

Čevo. Mirno cetinjsko mjesto u kojem su danas, bile pojačane mjere bezbjednosti. Razlog - sahrana Jovana Vukotića koji je prije tri sedmice, ubijen u Turskoj.

Umjesto prizora koji su uobičajeni prilikom posljednjih ispraćaja, na Čevu nešto drugačija slika. Sahranu su ispratili uniformisani, ali i policajci u civilu.

Na Čevu su bili pripadnici policije koje kamera TVCG nije mogla da snimi. I to iz jedne od najelitnijih jedinica - Protivterorističke.

Stručnjaci za bezbjednost kažu da je ovako nešto očekivano.

"Postoji određena bojazan da neće stradati neko od nevinih civila, a to je od ljudi koji se nalaze tog dana na takvoj sahrani i zaista iz bezbjednosnih razloga Uprava policije ima vjerovatno određenih saznanja da može doći do takvog događaja", smatra predsjednik internacionalne policijske organizacije Crne Gore Ivan Pekić.

"Pričao sam s velikim brojem kriminalističkih inspektora i nevezano sad za ovaj rat klanova, znam da često idu na sahrane kada se ne zna ko je ubica, zbog čega jednostavno da vide ko dolazi na sahranu, dali se neko ponaša čudno i da eventulano na taj način mogu doći do nekog novog podatka", istakao je autor dokumentarno-kriminalističkog serijala "Dosije" Mašan Lekić.

Kao jedan od dokaza da je policija čak i na ovakvim događajima neophodna, naši sagovornici, navode slučajeve iz 2016. i 2017. u Baru i Beogradu.

"U blizini Beograda tačnije u Sopotu odrzavala se jedna sahrana, kada je odjeknuo pucanj. Ubijen je Milomir Jovanović. Ispostavilo se da ga je ubica vrebao iz neposredno blizine i da je ubijen snajperom", dodao je Lekić.

"Nemili događaj imali smo 2016. kada su određeni grobni spomenici poginuli u vazduh tačnije u Baru na Gvozden brijegu i zaista to nije nešto što se nije u prošlosti dešavalo i to je ono što nas opominje", dodaje Pekić.

Kriminalci ne biraju ni vrijeme ni mjesto, što dovoljno ukazuje na njihovu surovost.

"Zbilja su klanovi preksočili one pricnipe koje su nekadašnje Kozanostra i ostale trnansnacionalne kriminalne grupe imale, a to je da ne dolazi do određenih likvidacija suparničkih klanova pred familijom i djecom. Međutim, svjedoci smo da se to između ova dva klana dešava i da je učestalije", zaključio je Pekić.

Podsjećamo, Vukotić, koji je važio za vođu Škaljarskog klana, ubijen je 8. septembra u Turskoj, dok je bio u automobilu sa suprugom i djetetom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније