Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ M.L.B. ]

11. 11. 2021. 15:43 >> 18:37
1

NAKON SASLUŠANJA

Pejoviću određeno zadržavanje do 72 sata

Vlasniku i izvršnom direktoru kompanije "Montenegro prevoz Pejović" Danilu Pejoviću određeno je zadržavanje do 72 sata, nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, saznaje TVCG. On je juče uhapšen zbog sumnje da je oštetio Budžet Crne Gore za 1.332.660 eura. 

Državna tužiteljka u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici Snežana Šišević saopštla je da se Pejović branio ćutanjem.

"Nakon njegovog saslušanja donijela sma rješenje o zadržavanju po dva pritvorska osnova i to su opasnost od ponavljanja ivršenja krivičnog djela i uticaja na svjedoke, imajući u vidu da će u toku daljeg postupka biti neohodno saslušati više svjedoka s kojima je osumnjičeni imao i ostvarivao poslovnu saradnju", kazala je Šišević.

Pejovićev branilac Damir Lekić kazao je da njegov branjenik nije želio da danas iznosi bilo kakvu odbranu jer nije bio stanju.

"Ali kao što sam rekao, on se stavlja na puno raspolaganje nadležnim organima i iznijeće sve činjenice i okolnosti koje su bitne za ovaj postupak, s tim da smo zamolili tužiteljku da narednih dana podnesemo predlog za ponovno saslušanje", rekao je Lekić.

Kako je juče saopšteno iz Uprave policije, policija je utvrdila da je osumnjičeni od 19. maja 2015. do 14. januara 2020. pravio lažne fakture više pravnih lica sa kojima čak i nije bio u poslovnom odnosu, koje je upotrijebio kao prave, knjižeći ih na konto dobavljača u pravnom licu "Montenegro prevoz Pejović" i dostavljao ih Poreskoj upravi sa drugim lažnim podacima i činjenicama koje su od uticaja za utvrđivanje poreske obaveze.

"Na taj način ostvario je pravo na povraćaj PDV-a u iznosu 1.019.791 eura, koje je potom podigao u gotovom", istakli su u saopštenu.

Dalje navode da je D.P., kako se sumnja, falsifikovanu dokumentaciju o navodnoj potrošnji goriva prijavljivao i dostavljao Upravi carina Crne Gore kako bi, bez osnova, ostvario pravo na povraćaj sredstava od dijela plaćene akcize prilikom nabavke goriva, jer je ovo gorivo sipano u taxi vozila na koje po Zakonu o akcizi nema pravo na povraćaj dijela plaćene akcize.

"Na ovaj način je sa računa Uprave carina prebačen novac u iznosu od 312.869 eura, koji je kasnije podignut u gotovom", dodali su u saopštenju.

Krivična prijava je, kako navode, podnijeta i protiv pravnog lica "Montenegro prevoz Pejović".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније