Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

6 u 6

M.M.Lj.

18. 04. 2024. 18:00 >> 18:01
1
Čitaj mi:

IZBOR PORTALA

Vijesti koje su obilježile dan: Perovićevoj zadržavanje do 72 sata, razriješen Kurti

Pogledajte vijesti koje su obilježile dan za nama. U rubrici "6 u 6" plasiramo pregled najvažnijih vjesti iz zemlje i svijeta koje su obilježile 18. april. Ovo je rubrika u kojoj ćete moći da pogledate i centralnu informativnu emisiju TVCG Dnevnik 2, i radijske Novosti dana odmah po emitovanju.

Jeleni Perović određeno zadržavanje do 72 sata
Direktorici Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jeleni Perović nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu određeno je zadržavanje do 72 sata. Ona je jutros privedena u prostorije Specijalnog državnog tužilaštva (SDT). Perović je uhapšena zbog sumnje da je zloupotrijebila službeni položaj. Tokom saslušanja, kako nam je saopšteno, ona je negirala krivicu.

Perovićeva osumnjičena da je sebi i drugima pribavila korist od 60.000 eura
Državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić poručio je da je direktorica Agencije za sprečavanje korupcije Jelena Perović uhapšena jer se sumnjiči da je u periodu od januara do jula prošle godine, donosila privremene odluke kojima je utvrđivala pravo na naknadu predsjedniku i članovima Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije, iako je donošenje takvih odluka u isključivoj nadležnosti Skupštine Crne Gore, koja bira članove Savjeta, pa je tako sebi i drugima pribavila imovinsku korist u ukupnom iznosu od preko 60.000 eura.

Vlada ponovo razriješila Artana Kurtija
Vlada je na današnjoj sjednici ponovo razriješila Artana Kurtija, sa pozicije generalnog inspektora u ANB, potvrđeno je portalu RTCG u Vladi.

 

Predlog za povećanje dječjeg dodatka bez podrške
Skupštine nije prihvatila predlog poslaničkog kluba Građanskog pokreta URA da se na dnevni red današnje sjednice uvrste izmjene Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti kojima je predloženo povećanje iznosa mjesečnog dječjeg dodatka.

SDT-u šalju podatke o sumnjivom ugovoru Abazovićeve vlade
Vlada Crne Gore dostaviće Informaciju o korišćenju usluga lobiranja za potrebe bivše vlade Dritana Abazovića Specijalnom državnom tužilaštvu, naglašavajući da su u tom pravnom poslu počinjene ozbiljne zloupotrebe. Informacija će, kako saznaje portal RTCG, biti usvojena na današnjoj sjednici Vlade. Po tom dokumentu, u arhivi generalnog sekretarijata Vlade nema originalno potpisanog i pečatiranog dokumenta, s tim da je ugovor potpisan u decembru 2022. godine a saglasnost Vlade data je tek 26. januara 2023. godine.

Budućnost i Novaković kažnjeni novčano, "Varvarima" zabrana gostovanja na četiri meča
Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore, kaznila je FK Budućnost sa 10 hiljada eura zbog nereda koje su napravili njeni navijači na derbiju sa Dečićem. Uz to, "Varvarima" je zabranjeno da na naredna četiri meča prisuststvuju utakmicama, koje njihov tim igra u gostima.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније