Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

N. N.

16. 09. 2024. 11:48 >> 13:16
Čitaj mi:

TRAŽI SE NOVI PREDSJEDNIK

Da li je Bulatović rješenje za VPSCG?

Rivalitet Primorca i Jadrana je decenijama prisutan u bazenu, a od obnavljanja nezavisnosti je vidljiv i u Vaterpolo i plivačkom savezu Crne Gore, gdje se vode borbe za funkcije.

Posljednjih godina u toj "bici" vode Novljani, koji odavno drže sve poluge vlasti, ali je ostavkom dr Đura Marića otvorena nova izborna trka.

Primorac je odmah predložio vaterpolo legendu i drugog kapitena "ajkula", Veljka Uskokovića, za novog predsjednika Saveza, ali je direktor Jadrana Miloš Mračević poručio da bi najbolje bilo da se postigne konsenzus. Da je moguć dogovor dva najveća kluba pokazalo se prilikom prethodnih izbora 2021. godine, kada je Marić kao kandidat Jadrana uz podršku Primorca "savladao" Mirka Vičevića.

Mračević je, ipak, apostrofirao da Uskoković nema iskustva "u dijelu organizacije i upravljanja u sportu, čak ni na nivou kluba, a mjesto predsjednika Saveza je zaista menadžersko-organizaciona pozicija".

A taj konsenzus, koji pominje glavni operativac Novljana, mogao bi da bude direktor Elektroprivrede Crne Gore Ivan Bulatović, koji je svojevremeno bio član Upravnog odbora VPSCG..

Kako Portal RTCG nezvanično saznaje, Bulatovića bi mogao da predloži PVK Budva. Za izbor novog predsjednika je potrebno devet glasova, jer Skupština ima 17 delegata - po tri Primorac i Jadran, po dva Budva i Kataro, a po jedan podgorički klubovi Budućnost i Verde, Stari grad i Orka iz Budve, Nikšić i Butterfly iz grada pod Trebjesom, te Mladost Bijela.

Ako bi Bulatović, kao predstavnik generalnog sponzora VPSCG bio izabran, došao bi na funkciju koju je od 2006. do 2016. pokrivao nekadašnji direktor Elektroprivrede Srđan Kovačević.

On je brzo nakon referenduma o nezavisnosti naslijedio upravo Marića na čelu VPSCG, a od 2016. do 2020. je predsjednik bio Dejan Bajić, takođe iz kompanije koja je sponzor (Generali osiguranje).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније