Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

D.B.

10. 09. 2024. 12:47 >> 13:09

sjednica UO VPSCG

Upravni odbor VPSCG zadovoljan učinkom vaterpolo selekcija

Plasman seniorske vaterpolo reprezentacije na ovogodišnje Olimpijske igre 2024. godine predstavlja veliki uspjeh, konstatovao je na sjednici Upravng odbora VPSCG.

UO je istakao veliko zadovoljstvo da su sve tri naše selekcije ušle u polufinale ovogodišnjih velikih takmičenja, uz dvije osvojene medalje.

Reprezentacija Crne Gore je osvojila četvrto mjesto na Svjetskom prvenstvu za igrače do 16 godinana Malti, U18 selekcija bila je treća na Svjetskom prvenstvu u Argentini, dok je crnogorska reprezentacija bila drugoplasirana na Evropskom prvenstvu za igrače do 19 godina u Bugarskoj.

Konstatovano je da su veliki napredak napravili naši plivači. Miloš Milenković je u disciplini 100 metara leptir na Evropskom prvenstvu u Beogradu oborio rekord Crne Gore za cijelu sekundu.

Posebno zadovoljstvo UO je iskazao što se našlo kompromisno rješenje i da će se Premier dio Regionalne vaterpolo lige (RVL) u takmičarskoj sezoni 2024/25 igrati ligaški, a u kojem će nastupati dvije naše ekipe ,,Primorac“ i ,,Jadran M:tel“.

Veliko ohrabrenje predstavlja uključenje PVK ,,Budućnost“ Podgorica u seniorska vaterpolo takmičenja i novom rukovodstvu zaželjeli su uspjeh u daljem radu.

Imenovani klub igraće u grupi ,,B“ A1 dijela RVL sa još jednim našim predstavnikom ,,VA Cattaro“ Kotor sa klubovima iz Srbije, dok će ,,Budva Budvanska rivijera“ u grupi ,,A“ A1 dijela igrati sa klubovima iz Hrvatske i ,,Branikom“ Maribor.

Jednoglasno je donesena Odluka o razrješenju Stručnog savjeta za vaterpolo, kao i o razrješenju Stručnog savjeta za plivanje, kao i odluka o modalitetima nesmetanog odigravanja i održavanja vaterpolo i plivačkih takmičenja do izbora novih organa i tijela VPSCG.

Usvojen je i izvještaj o presjeku finansijskog stanja VPSCG u kojem se konstatuje da su izmirene sve pristigle obaveze i ima sredstava za osnovno funkcionisanje do kraja tekuće kalendarske godine.

Na kraju konstatovana je i ostavka, predsjednika VPSCG dr Đura Marića, koji se povukao iz poznatih ličnih razloga.

Na sjednici UO VPSCG odlučeno je da će vanredna sjednica Skupštine Saveza biti održana 14. oktobra u Podgorici.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније