Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

D.B.

11. 07. 2024. 12:10 >> 12:10
Čitaj mi:

vratili se iz buenos ajresa

Oni su budućnost našeg vaterpola: Bronzane "mlade" ajkule dočekane na aerodromu

Juniorska vaterpolo reprezentacija Crne Gore osvojila je bronzu na Svjetskom prvenstvu u Buenos Ajresu pošto je u meču za treće mjesto pobijedila Italiju 12:11.

Zlatna medalja pripala je Mađarima koji su u finalu bili bolji od Srbije 12:10.

"Zahvalio bih se prije svega igračima koji su ispoštovali naše zahtjeve. Ovo je generacija od koje se mnogo očekuje, sa njima radimo strpljivo već tri godine, ne samo da će naslijediti svoje očeve već nositi crnogorski vaterpolo u budućnosti", rekao je selektor "mladih ajkula" Miodrag Mirović.

Srđan Janović, najbolji strijelac crnogorske reprezentacije sa ukupno 19 golova na prvenstvu, izabran je u idealan tim.

"Osvojili smo bronzu, jak turnir ali smo na kraju pokazali da imamo kvalitet. Znamo da imamo potencija za više i nadam se da ćemo to pokazati u budućnosti".

Jedna od najboljih igrača na turniru Danilo Stupar ističe da biti treći nije mala stvar.

"Primarni cilj nam je bilo zlato, nažalost ispali smo od Srbije u polufinalu, uspjeli smo da se iskupimo u meču protiv Italije za treće mjesto. Biti treći na svijetu nije mala stvar. Hemija između nas je bila na nivou, bez nje ne bi uspjeli ništa da uradimo", rekao je Stupar.

Strahinja Gojković, sin selektora A tima Vladimira Gojkovića, bio je ključan igrač u meču protiv Italije, postigao je 16 poena.

"Nevjerovatan je osjećaj, sigurno da će nas ovo motivisati da radimo više i da idemo ka tom primarnom cilju a to su Olimpijske igre. Zahtjevno je sve bilo, mislim da smo ispunili očekivanja i možemo biti zadovoljni sa ovom medaljom".

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније