Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

M.Ж.

21. 02. 2023. 13:04 >> 12:58

VATERPOLO

Podgoričani predvodnici nove vaterpolo generacije

U pobjedi novoformirane U15 selekcije crnogorskih vaterpolista nad vršnjacima iz Hrvatske 10:6, u prijateljskoj utakmici, čak šest pogodaka su postigli igrači ponikli u podgoričkim klubovima Budućnost i Verde.

Vaterpolisti rođeni 2008. godine i kasnije debitovaće ove godine na međunarodnoj sceni. Učestvovaće na prvenstvu Evrope u Podgorici, od 8. do 16.jula. U Vaterpolo i plivačkom savezu Crne Gore su počeli sa selektiranjem te generacije. Trener ekipe je Nenad Vukanić, proslavljeno vaterpolo ime, osvajač bronzane olimpijske medalje iz Sidneja, potom i trener u više klubova. Vukanić je bio selektor seniorske reprezentacije Francuske, a posljednji angažman je imao na poziciji predsjednika Primorca. Drugi put u karijeri preuzeo je da vodi najmlađi tim Crne Gore.

-Želio sam ponovo da radim kod kuće, nije mi odgovarao angažman u inostranstvu, pa sam se lako dogovorio s ljudima iz saveza – kaže Nenad Vukanić koji je organizovao tri okupljanja za darovitije dječake iz domaćih klubova, a onda je stigla i zvanična utakmica, sa selekcijom Hrvatske u Budvi. Crna Gora je pobijedila 10:6.
-Veoma mi prija rad sa tako mladom generacijom. Svi su na početku vaterpolo karijere, ali i života. Ovo im je velika škola i želim da im pomognem. Tu su i moji saradnici Đorđe Radošević i Aleksa Brkić. Onima koji nijesu bili u timu za meč protiv Hrvatske potencirao sam primjere Draška Brguljana i Paola Obradovića koji nijesu bili ni u jednoj mlađoj reprezentativnoj selekciji, a postali su vrhunski vaterpolisti.

Kako komentarišete veliki novitet za crnogorski vaterpolo, činjenicu da su u sastavu bila čak šestorica igrača ponikla u podgoričkim klubovima, Budućnosti i Verdeu?

-To je odlično. Konačno su stigla djeca s kontinenta, ojačana je konkurencija i to je veliki plus za naš vaterpolo. Neophodan je naredni korak, formiranje seniorske ekipe u Podgorici kako bi djeca imala jasnu viziju svog razvoja, a i mi svi dobili još jednu seniorsku ekipu.

Najmlađa crnogorska vaterpolo selekcija treniraće od 5. do 9.marta sa vršnjacima iz Španije, u Barseloni. Gostoprimstvo će biti uzvraćeno uoči prvenstva u Podgorici. Od 6. do 8. aprila učestvovaće na tradicionalnom Uskršnjem turniru u Varaždinu.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније