Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

Н.Р.

23. 01. 2023. 13:49   >>  13:49

DOMAĆIN IZRAEL

Moguće pomjeranje EP za vaterpoliste

Prema kalendaru LEN-a, sljedeće Evropsko prvenstvo na programu je od 7. do 21. oktobra u Izraelu.Proteklih mjeseci pojavile su se nezvanične informacije da bi prvenstvo moglo biti pomjereno za januar.

LEN nije potvrdio pomjeranje, ali je Izraelski vaterpolo savez najavio da će turnir početi u januaru sljedeće godine.

Udruženje se juče oglasilo saopštenjem na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici. U njemu se navodi da su pripreme za Evropsko prvenstvo u vaterpolu Izrael 2024. nastavljene visokim tempom.

Predsjednik Izraelskog vaterpolo saveza Revital Gluska Koen je rekao:„Prošle nedjelje smo obavili obilazak lokacije sa predstavnicima proizvodne kompanije sa nekoliko relevantnih dobavljača i menadžmentom Instituta Vingate. Odlučili smo gdje će svaki kompleks stajati i kako će izgledati bazen za takmičenje i bazen za zagrijavanje i gde će se nalaziti bazen za trening.

Planirano je da se turnir održi u privremenom bazenu u "Multisport" areni u Tel Avivu.Ipak, najnovije vijesti kažu da će mjesto održavanja Evropskog prvenstva biti bazen u Netanji, gdje je održano Evropsko prvenstvo do 19 godina za djevojčice 2022. godine. Netanja je udaljena 30 km od Tel Aviva.Početak kvalifikacija za Evropljane u Izraelu zakazan je za mart.

Što se tiče razloga za pomjeranje prvenstva za januar, postoje dva objašnjenja, koja tek treba da potvrde zvanični izvori. Jedan je da LEN želi da izbjegne dvije duge pauze u sezoni 2023/24 takmičenja za klubove (FINA Svetsko prvenstvo u Dohi održaće se od 2. do 14. februara 2024. godine). Drugi su veoma visoki troškovi smještaja u Izraelu u oktobru.

Dakle, reprezentacije koje učestvuju na Evropskom i Svetskom prvenstvu neće imati mnogo vremena za odmor između Evropskog i Svetskog prvenstva.Oba turnira su dio kvalifikacija za Olimpijske igre u Parizu.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније