Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Н.Р. [ SK ]

08. 07. 2023. 22:48 >> 22:51

VIMBLDON

Beretini nadigrao Zvereva, slijedi Alkaraz

Mateo Beretini je izbacio 19. nosioca sa Vimbldona Sašu Zvereva u tri seta. Bilo je 6:3, 7:6 i 7:6, a Italijan koji je nekada bio šesti teniser svijeta ovako najavljuje svoj povratak u svjetski vrh, s obzirom na to da je trenutno tek 38. na ATP listi.

U aktuelnoj sezoni Beretini je imao pregršt problema. U Melburnu je ispao u prvom kolu od Endija Marija. Brzo je izgubio i na Indijan Velsu i u Majamiju, u Monte Karlu je predao zbog povrede pa je tek dva mjeseca kasnije krenuo u povratak.

I na travi mu nije krenulo najbolje jer ga je u prvoj rundi Štutgarta deklasirao Lorenco Sonego, ali je iza toga Mateo dobro otvorio Vimbldon i sada u trećem kolu izbacio 19. favorita.

U prvom setu je Beretini imao samo jedan trenutak slabosti i to je bilo u prvom gemu kada je Zverev imao brejk šansu. Italijan nije tada izgubio servis, a prva naredna brejk šansa viđena je tek kada je on vodio 4:3. Beretini je Zverevu oduzeo servis za 5:3, a kada je taj brejk krajem seta i ovjerio poveo je 1:0.

Drugi set se odlikovao veoma kratkim gemovima. Samo u dva se desilo da su igrači koji nisu servirali osvojili bar dva poena. Morao je da odluči taj brejk u kom je Beretini bio stabilniji i bolji pa je sa 7:4 završio taj dio seta.

U trećem setu su samo jednom viđene brejk šanse. Mateo ih je imao pri vođstvu 4:3 i čak četiri prilike je tada on propustio. Bila je to sjajna šansa da zatvori meč, ali se Saša vratio i ostao u životu. Ipak u taj-brejku Beretini je dobio i to iako je i taj dio meča bio ujednačen, na kraju je bilo 7:5.

Naredni rival Beretinija je prvi reket svijeta, Karlos Alkaraz.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније