Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Л.В. [ Beta ]

08. 06. 2023. 19:03 >> 19:03

TENIS

Muhova nakon preokreta do finala Rolan Garosa

Češka teniserka Karolina Muhova plasirala se danas u finale Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je u Parizu pobjedila drugu igračicu svijeta Arinu Sabalenku sa 7:6 (5), 6:7 (5), 7:5.

Muhova, 43. igračica svijeta, pobijedila je Bjeloruskinju posle tri sata i 13 minuta igre.

Sve do devetog gema prvog seta nije bilo brejka, da bi onda Muhova oduzela servis rivalki. U narednom gemu Čehinja je servirala za set, imala i jednu set loptu, ali je brejk napravila Sabalenka.

Set je zatim otišao u taj-brejk, koji je bolje počela Muhova i povela sa 4:2. Sabalenka je odgovorila serijom od tri uzastopna poena, da bi istom mjerom uzvratila Muhova za osvajanje prvog seta.

Muhova je dobro otvorila drugi set i povela sa 2:0, ali je Sabalenka u narednom gemu vratila brejk, da bi u sedmom gemu ona stigla do prednosti.

Čehinja odmah odgovara novim brejkom, a set je potom rešen u dodatnom gemu, koji rezultatom 7:5 osvaja Sabalenka.

Pobjednica ovogodišnjeg Australijan opena je u odlučujućem setu vodila sa 5:2, imala meč loptu u osmom gemu na servis Čehinje, da bi Muhova odgovorila serijom od pet uzastopnih gemova i pobjedila.

Muhovoj je ovo prvo grend slem finale u karijeri, a do njega je došla sa samo dva izgubljena seta.

Ona u finalu čeka pobjednicu meča u kojem se sastaju prva teniserka svijeta Poljakinja Iga Švjontek i 14. na WTA listi Brazilka Beatris Hadad Maja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније