Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

В.Г. [ Beta ]

17. 03. 2023. 22:02   >>  22:03

ODLUKA VLADE

Đoković ne igra na mastersu u Majamiju

Srpski teniser, Novak Đoković, neće igrati na predstojećem mastersu u Majamiju jer nije dobio izuzeće za ulazak u SAD, rekao je danas direktor turnira Džejms Blejk.

Blejk je u izjavi za Tenis Čenel rekao da prvi teniser svijeta nije dobio izuzeće za ulazak u SAD, uprkos naporima koje su uložili organizatori turnira, guverner Florde Ros De Santis i senatori Floride Marko Rubio i Rik Skot. Prema važećim pravilima strani državljani koji nijesu vakcinisani protiv korona virusa ne mogu da putuju u SAD.

"Pokušali smo da obezbijedimo da Novaku Đokoviću bude dozvoljeno izuzeće, ali to se nije dogodilo", rekao je Blejk.

Američke vlasti će 11. maja ukinuti restrikcije u vezi sa vakcinacijom.

Blejk je rekao da su organizatori željeli da šestostruki šampion igra na turniru, ali da je odluku donela Vlada.

"Mi smo jedan od najvećih svjetskih turnira i želimo da igraju najbolji igrači. Uradili smo sve što smo mogli. Pokušali smo da razgovaramo sa Vladom, ali to nije u našim rukama", naveo je Blejk.

Đoković je propustio i masters u Indijan Velsu, koji je u toku.

"Pokušali smo, ali ne može da igra. Isto smo imali i u Indijan Velsu, gdje znam da je Tomi Has uradio sve što je mogao sa svojim saradnicima. Pokušali smo da dobije izuzeće. Voljeli bismo da igra. On je naš najuspješniji igrač, ovdje je trijumfovao šest puta. Nažalost, to nije u mojoj nadležnosti", rekao je Blejk.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније