Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

M.M.Lj. [ Beta ]

19. 10. 2021. 10:03   >>  10:06 1

ENDRJUS

Nevakcinisani teniseri neće moći u Australiju

Premijer australijske države Viktorije Den Endrjus rekao je da bi teniseri, koji nisu vakcinisani protiv korona virusa mogli da ostanu bez viza za dolazak na Australijan open.

"Mislim da nevakcinisani teniseri neće imati vizu za dolazak u našu zemlju", rekao je Endrjus premijer države, čiji je glavni grad Melburn.

Australijan open je tradicionalno prvi grend slem turnir u godini, a veliko je pitanje da li će na njemu učestvovati trostruki uzastopni šampion Novak Đoković.

"Virus ne zanima vaš rang ili broj grend slem titula koje ste osvojili. A i da dobiju vizu nevakcinisani bi vjerovatno morali da budu u karantinu dvije nedelje, za razliku od drugih", dodao je on.

Đoković bi u Australiji "tražio" istorijsku 21. grend slem titulu u karijeri, a ranije je odbio da javno kaže, da li je vakcinisan.

Australija je prije 19 mjeseci zatvorila granice uvodeći neke od najstrožih mjera u borbi protiv pandemije korona virusa.

Granice bi u novembru postepeno trebalo da se otvaraju, ali će ulazak u zemlju biti dozvoljen samo tamošnjim državljanima i ljudima sa stalnim boravkom.

Endrjus je govoreći o trci Formule 1, koja se naredne godine održava u Melburnu, prvi put poslije 2019. godine, rekao da bi svi gledaoci trebalo da budu vakcinisani.

"Trka se održava u aprilu (10. april), mislim da tada neće biti mnogo ljudi, koji nisu primili dvije doze vakcine", dodao je on.

Pored Đokovića, grend slem turnir u Melburnu prošle godine u ženskoj konkurenciji osvojila je Japanka Naomi Osaka.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније