Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

N. N.

09. 06. 2024. 19:44 >> 21:52
Čitaj mi:

LIGA ŠAMPIONA

Barsa 12. put prvak Evrope, Hansenovi snovi završili na okviru gola

U fudbalu i košarci je Real najtrofejniji klub u Evropi, u rukometu je Barselona bez premca - Katalonci su u finalu Lige šampiona u "Lankses areni" u Kelnu savladali Olborg i osvojili 12. titulu prvaka Starog kontinenta, a treću u posljednje četiri sezone.

Činilo se da bi epilog mogao da bude kao prije tri godine, kada je "blaugrana" savladala danski tim 36:23 u finalu, jer je već u 8. minutu vodila 5:2.

Tada su se igrači Olborga probudili i u 16. minutu stigli do prvog izjednačenja - 8:8.

Prvi put su poveli u posljednjem minutu 1. poluvremena (15:14), a ispostavilo se i jedini. U nastavku su, doduše, 10 puta poravnali rezultat, ali ih je u finišu "ugasio" 18-godišnji Petar Cikuša.

Jedan od najvećih talenata svjetskog rukometa je pogodio za 27:26, a onda sa nekoliko sjajnih poteza, zaključno sa asistencijom Blažu Jancu za 30:27, najavio kraj.

Mikel Hansen i Kristijan Bjernsen su smanjili na 29:30 u 58. minutu, bilo je i 30:31, ali je 50 sekundi prije kraja Emil Nilsen odbranio šut saigraču iz reprezentacije Danske.

Barsa je imala napad da sve riješi, ali je Niklas Landin zaustavio šut Timotija Engesana na 15 sekundi do kraja. Pet sekundi kasnije, Stefan Madsen je uzeo tajm-aut, ali njegovi igrači nisu uspjeli da izgrade napad.

Hansen je morao da šutira iz slobodnog bacanja sa devet metara iskosa, ali je pogodio samo prečku i u svom posljednjem meču u klupskoj karijeri ostao bez jedinog trofeja koji mu nedostaje.

U pobjedničkom timu su blistali Francuzi Melvin Ričardson sa osam, Dika Mem sa sedam i Engesan sa šest golova, dok je Nilsen odbranio osam šuteva.

Trostruki dobitnik nagrade za najboljeg rukometaša svijeta je dao osam golova za Olborg, a Hokser i Tomas Arnoldsen po šest, dok je Landin imao 12 odbrana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније