Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

N. N.

08. 06. 2024. 16:42 >> 16:48
Čitaj mi:

FAJNL-FOR U KELNU

Pao i nepobjedivi Magdeburg, Hansen na oproštaju traži jedini trofej koji nema

Otkada su 18. juna prošle godine u nezaboravnom finalu nakon produžetaka savladali Kjelce 30:29 i poslije 21 godinu pauze postali prvaci Evrope, rukometaši Magdeburga su igrali bez greške. Sve do danas - tim koji je nakon pehara u Kelnu osvojio Bundesligu, Kup Njemačke i Svjetsko klupsko prvenstvo, a sa 12 vezanih pobjeda oborio rekord Lige šampiona, u polufinalu elitnog evropskog takmičenja je poražen od Olborga 28:26.

Tako će Mikel Hansen sjutra u finalu, protiv Barselone ili Kila, u svom posljednjem meču u karijeri imati šansu da osvoji jedini pehar koji mu nedostaje.

Obračun u "Lankses areni" je bio izuzetno uzbudljiv i potpuno ravnopravan od starta, o čemu najbolje govori činjenica da niko nije imao dva gola prednosti sve do 63 sekunde prije kraja, kada je Mads Hokser povisio na 27:25!

Igrale su se veoma jake, ali i čiste odbrane, pa su sestre koje crnogorski ljubitelji rukometa nažalost dobro pamte, Šarlot i Žili Bonaventura, na oproštaju od Lige šampiona (karijeru završavaju na Olimpijskim igrama) prvo isključenje pokazale tek u 38. minutu.

Tako izjednačen duel je mogao i morao da riješi jedan od brojnih velikana u dva tima, a to je bio Niklas Landin.

Golman koji je dva puta proglašavan za najboljeg rukometaša svijeta je bio neprimjetan, trener Stefan Madsen ga je izvukao iz igre veoma brzo, ali ga je vratio u finišu. I pogodio - Landin je u 59. minutu nestvarno zaustavio šut Omar Ingija Magnusona i omogućio Hokseru napad za plus dva.

Olborg će tako drugi put igrati finale Lige šampiona, nakon što je prije tri godine bio nemoćan protiv Barselone (36:23).

Hokser je dao osam golova, Sebastijan Bartold je gađao šest od šest, a po pet puta su mrežu zatresli Hansen i Tomas Arnoldsen.

U poraženom timu najbolji je bio Magnuson sa 10 pogodaka, po četiri su dali Feliks Klar i Matijas Muše.

Landin je meč završio sa četiri odbrane, njegov saigrač Fabijan Norsten je imao osam, a Sergej Ernandes je na drugoj strani zaustavio devet šuteva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније