Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

03. 06. 2024. 00:29 >> 00:38
Čitaj mi:

Oproštaj iz snova

Mijušković prvi put uveo Torelavegu u Evropu i rekao zbogom

Oproštaj od kluba u kojem je ostave neizbrisiv trag mnogi sportisti sanjaju, ali ne dožive ono što je sam sebi iskreirao Mile Mijušković.

Bivši crnogorski reprezentativac je zablistao na fajnl-ejtu Kupa kralja, uveo Torelavegu u veliko finale sa svemogućom Barselonom, samim tim i do prvog plasmana u evropska takmičenja i rekao zbogom.

Krenimo redom. Tim koji je osvojio 11. mjesto u Asobal ligi je u četvrtfinalu savladao Kuenku 31:30, a 38-godišnji Nikšićanin je proglašen za igrača utakmice jer je imao 18 odbrana, uključujući i posljednju kojom je spriječio produžetke.

Mijušković je bio spektakularan i u polufinalu protiv četvrtoplasiranog tima Asobal lige i učesnika EHF Evropske lige, La Riohe, i sa 11 zaustavljenih šuteva uveo svoj tim u finale (29:28).

Ključne odbrane je imao u finišu, zbog čega je, kao i poslije četvrtfinala, izabran u idealnu postavu polufinala. Ulaskom u meč za pehar, Torelavega je prvi put od osnivanja 2002. godine izborila nastup u Evropi.

Španski mediji nisu štedjeli komplimente - "Gran Mijuskovic", "Espetacular Mijuskovic", "Remontada épica con Mijuskovic"... Kako i ne bi - Torelavega je od La Riohe gubila 28:24 u 55. minutu, a do kraja je Mile "zaključao" mrežu i omogućio saigračima da serijom 5:0 stignu do najvažnije pobjede u klupskoj istoriji. Nakon preokreta je odbranio i zicer za produžetak.

U finalu je Barsa bila nedodirljiva (37:23), ali je Mijušković i na toj utakmici ostavio pečat sa 15 odbrana.

Nakon meča se na društvenim mrežama na dirljiv način oprostio od "narandžastih".

"Nisam htio da se oprostim prije kraja sezone, sada je taj trenutak došao. Hvala vam puno. Prije svega svim mojim saigračima, svim navijačima i cijelom gradu. Veoma sam ponosan što sam nosio ovaj dres, srećan sam što sam živio u gradu kao što je Torelavega. Hvala vam mnogo na svemu, volim vas", napisao je Mijušković.

Iako u oktobru slavi 39. rođendan, čovjek koji posljednjih godina radi kao trener golmana u reprezentaciji Crne Gore je i dalje u sjajnom fizičkom stanju, zbog čega je jasno da pred njim ima još nekoliko sezona. Ostalo je samo da se vidi u čijem dresu, a možda je vrijeme da se sve sjajne partije iz Asobal lige i Kupa kralja adekvatno i naplate...

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније