Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

N. N.

11. 05. 2024. 19:36 >> 19:36
Čitaj mi:

POVRIJEDIO SE U KONVERSANU

Vujović: O operaciji ću razmišljati kad se odužimo Italijanima

Nisu rukometaši Crne Gore prije dva dana samo izgubili od Italije u prvom meču baraža za Svjetsko prvenstvo sa ogromnih šest razlike (32:26), već će neki period morati da igraju i bez prvog strijelca Miloša Vujovića.

Krilni igrač Gumerzbaha je već poslije 10-ak minuta nakon pada u kontri doživio povredu ramena lijeve ruke, zbog koje će morati na operaciju. Ali, o njoj će razmišljati tek kad završi posao protiv "azura" i s "lavovima" sjutra (početak u 17.30 časova, prenos na TVCG 2) izbori plasman na šampionat čiji su domaćini Danska, Norveška i Hrvatska.

"Malo me je sputala povreda, nisam očekivao da može prilikom duela da mi iskoči rame. Bio sam na magnetnoj rezonanci i dobio odgovor doktora da mi je rame oštećeno, da ću morati na operaciju. Ali, još ne želim da razmišljam o tome, jer je sjutra utakmica pred našim navijačima i igraću kao da se ništa nije dogodilo. Moramo da pobijedimo, Italijani su nam ostali dužni, a dugovi moraju da se vraćaju", rekao je 30-godišnji Cetinjanin.

Vlado Šola i njegovi izabranici su razočarali u Konversanu i izgubili od selekcije u kojoj su samo sedmorica bila rođena kada je Italija posljednji put igrala na velikim takmičenjima - Svjetskom prvenstvu 1998. baš u Italiji.

"Pred nama je veoma bitna utakmica iz koje moramo da izađemo kao pobjednici. Za sve smo mi igrači krivi, jer konstantno ponavljamo iste greške kada igramo protiv slabijih timova, uvijek pristupamo mečevima sa razmišljanjem da ćemo lako izaći na kraj sa njima. Isti pristup smo imali i protiv Grčke, a pokazalo se da sa tim ne možemo nikoga da dobijemo. Tada smo izgubili tri razlike, a onda u Podgorici pokazali da smo puno bolji tim. Nadam se da će i sada biti tako", poručio je Vujović.

Sada je, međutim, teže stići minus nego prije dvije godine protiv Helena.

"Drugačiji je rezultat, jer imamo šest golova minusa i veliki je pritisak na nama. Moraćemo da pristupimo utakmici puno ozbiljnije. Biće jako teško i izazovno pobijediti sa sedam golova razlike, ali ne bježimo od cilja. Znamo da smo favoriti i da moramo to da opravdamo. Svi želimo da pobijedimo i zadržimo kontinuitet učešća na svjetskim prvenstvima".

Crna Gora je neočekivano igrala duboku zonu u odbrani, kao da igra protiv sjajnih bekova šutera, a ne niskim igrača koji traže prodore. To mora da se promijeni da bi rezultat bio drugačiji.

"Italijani nas nisu iznenadili, očekivali smo njihove prodore na šest metara i puno igre jedan na jedan. To su uspjeli jer naša odbrana nije bila na zadovoljavajućem nivou. Krila su im bila odlično raspoložena, desno je dalo 13 golova. To u Podgorici neće moći da naprave, jer ćemo igrati puno jače i kompaktnije u odbrani. Nećemo više dozvoljavati prolaze sa šest metara, krila ćemo zatvoriti".

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније