Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

13. 04. 2024. 20:46 >> 20:54

od izvještača rtcg

Ko je ovako pokvario Njemce?

Skot Pek je 1978. napisao bestseler "Put kojim se rjeđe ide", u kojem je na zanimljiv način opisao svoja iskustva kao psihijatra. Devetnaest godina kasnije, objavio je još jednu knjigu sličnog naziva - "Dalje putem kojim se rjeđe ide".

I naša iskustva sa Njemačkom u posljednjih nekoliko dana bi mogla slično da se naslove. Nakon onih "Ko je pokvario Njemce" objavljenih još prvog dana, sada bismo mogli da se zapitamo slično - "Ko je ovako pokvario Njemce".

U zemlji koja je bila sinonim za preciznost dešavaju se stvari koje je teško bilo očekivati. Tako je danas tokom prenosa utakmice Njemačka - Crna Gora TV signal nestao na početku 2. poluvremena, a potom je bila mutna slika, sve dok se odjednom nije popravila.

To nije bilo sve, jer je internet u dvorani 10-ak minuta nakon utakmice odjednom usporio, vjerovatno zbog preopterećenosti. Zbog toga je prekinuto i uživo uključenje iz miks-zone selektorke Bojane Popović na RTCG, jer nijedna wi-fi konekcija nije radila.

Na njih smo, nažalost, prinuđeni jer je miks-zona smještena u uskom hodniku, gdje se igračice i novinari jedva mimoilaze, a signal mobilnih mreža praktično da i ne postoji.Ulm nema rukometnu tradiciju, što se dokazalo i danas, jer je utakmici na kojoj su Njemice poslije 16 godina izborile olimpijsku vizu prisustvovalo 4.269 gledalaca, više od hiljadu manje nego što "Ratiofarm arena" može da primi.

Ovo je bilo i iznuđeno rješenje, jer nijedna druga dvorana u cijeloj Njemačkoj, koja ispunjava standarde za ovakve turnire, nije bila slobodna ovog vikenda.

A možda bi "Ratiofarm arena" bila i punija da u istom terminu nije igrao lokalni trećeligaš SSV Ulm, koji je u velikom derbiju za promociju u Cvajtu savladao Minster 2:0 i izbio na 1. mjesto, sa dva boda više od Jan Regenzburga i sedam od jučerašnjeg rivala.

Ako u preostalih pet kola zadrže jednu od prve dvije pozicije, "vrapci" će samo godinu nakon promocije iz regionalne lige otići u drugi rang i započeti svoju devetu sezonu u Cvajti u istoriji.

Ko zna, možda će se ponovo na "Donauštadionu", gdje je juče bilo 13.707 gledalaca, igrati Bundesliga kao u sezoni 1998/1999. Navijači se već spremaju za veliku feštu, jer su svuda nalijepljeni njihovi pozivi na utakmice, a ljude u dresovima SSV Ulma ne možete da promašite kada šetate gradovima na obali Dunava - i Ulmom i Noj-Ulmom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније