Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

В.Г.

12. 07. 2023. 12:47 >> 13:12

EP ZA JUNIORKE

Marković: Francuska favorit, daćemo maksimum i nadam se pobjedi

Selektor ženske juniorske rukometne reprezentacije Crne Gore Igor Mrković, rekao je da se nada pobjedi protiv favorizovane Francuske, i da će dati sve od sebe da prođu u narednu fazu.

Crnoj Gori treba što ubjedljivija pobjeda nad Francuskinjama, ali i poraz Danske koja se sastaje sa Mađarskom.

"Mislim da je Francuska favortit, kao što je i bila na ovom prvenstvu uz Dansku i Mađarsku i reprezentacija koja je očekivala medalju. Trenutno su bez bodova i današnja utakmica nema nikakav značaj za njih, ali će sigurno dati maksimun. Mi ne smijemo da se nadamo da će oni igrati opušteno, jer sigurno neće. Francuska ima 16 istih igračica i koja god da uđe ili počne utakmciu nema razlike. Na nama je da damo maksimum da probamo da odigramo još jednu dobru utakmic", izjavio je Marković.

Izabranice trenera Markovića obezbijedile su učešće među osam najboljih ekipa na Evropskom prvenstu u Rumuniji. Nakon odličnog izdanja savladale su Češku (29:25) i ostvarile drugu pobjedu, nakon što su na startu slavile protiv Sjeverne Makedonije (33:29). U trećem meču grupe igrale su neriješeno sa Danskom (29:29). U novoformiranoj grupi 2 Crna Gora je upisala poraz od Mađarske (28:25).

"Čestitao bih djevojkama na svemu što su postigle do sada. Mislim da smo napravili veliki uspjeh i nadam se da se na ovome nećemo zaustaviti, dok go imamo šanse za polufinale. Treba da se borimo i  borićemo se. Tako se spremamo i za današnju utakmicu. Moramo da damo maksimum da pokušamo da pobijedimo, pa ako nam se otovri prilika za nekom većom razlikom, zašto da ne iskoristimo", zaključio je Marković. 

Utakmica između Crne Gore i Francuske igra se od 16:30.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније