Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

A.M.

01. 07. 2022. 20:29 >> 22:17

POTPISAN UGOVOR

Glavni grad preuzeo MRK Budućnost

Gradonačelnik Podgorice  Ivan Vuković potpisao je danas sa osnivačima Muškog rukometnog kluba Budućnost Podgorica Ugovor o preuzimanju. Kako je saopšteno iz Glavnog grada Vuković je izrazio zadovoljstvo zbog novog partnerstva i širenja sportske porodice Podgorice, te istakao da je danas, na neki način, stavljen pečat na dogovor da u narednom periodu brigu o funkcionisanju muškog rukometnog kluba Budućnost preuzme Glavni grad. 

“Naša plavo-bijela sportska porodica, kojom se ponosimo, jedan od simbola Podgorice, postaje bogatija za jednog člana. Rukomet u Podgorici je stvar sportske tradicije, ponosa, nešto po čemu se Podgorica prepoznaje, ne samo u Crnoj Gori i regionu nego i šire”, kazao je Vuković i dodao da je gradska uprava, imajući u vidu ukupan sportski potencijal i talenat koji stanuje u glavnom gradu, a i činjenicu da je muški rukomet u Crnoj Gori veoma popularan, prepoznala potencijal da se priča o rukometu u Podgorici, u narednom periodu, pored ženskog rukometa, u mnogo većoj mjeri veže i za muški rukomet. 

Vuković je, kako je saopšteno, zahvalio osnivačima na tome što su, vrlo često djelujući i izvan onoga što im je bila obaveza, a svakako preko mjere realnih mogućnosti, uspjeli da održe ovaj klub u životu, i da ne dozvole da se muški rukomet u Podgorici ugasi.

“Želim da vas uvjerim da je ovaj klub u sigurnim rukama, da ćemo i u narednom periodu učiniti sve što je u našoj mogućnosti, finansijski i na svaki drugi način, da obezbijedimo sve neophodne pretpostavke za razvoj muškog rukometa u Podgorici, pogotovo imajući u vidu potrebu razvoja mlađih kategorija. Želimo da muški rukometni klub u narednom periodu, u još većoj mjeri, bude mjesto okupljanja mladih ljudi, koji će se formirati u jednom zdravom sportskom duhu, i sjutra biti dobri ljudi, doprinositi našoj društvenoj zajednici, bez obzira na to hoće li na kraju biti profesionalni sportista” istakao je Vuković uz uvjerenje da je pred muškim rukometnim klubom u Podgorici svijetla budućnost. 

Pomoćnik sekretarke za kulturu i sport Miloš Antić je izrazio zadovoljstvo zbog uspješnog preuzimanja još jednog sportskog kluba, te posebno istakao važnost formiranja tima u mlađim kategorijama. “Čeka nas dosta posla i sada, moramo da jačamo na rukovodećem, stručnom, igračkom kadru, i siguran sam da imamo znanja i mogućnosti za to. Gradska uprava će uraditi sve da tim klincima i prvom timu obezbijedi sve moguće uslove da funkcionišu onako kako treba i sigurni smo da će Muški rukometni klub Budućnost u godinama koje dolaze postati jedan od sportskih brendova grada”, naglasio je Antić.

Jedan od osnivača kluba Abaz Džafić je istakao da je ovo važan dan za podgorički rukomet i prenio zahvalnost i igrača, nekoliko selekcija i uprave. “Jako nam je drago da Glavni grad preuzima ovaj klub. Gradonačelniku lično upućujem zahvalnost uprave, zbog toga što je u vrijeme, kada to nije morao, prepoznavao naš rad, i u mjeri mogućeg, pružao podršku. Jedanaest godina je bilo predugo bez muškog rukometnog kluba i zahvalni smo jer ste otvorili vrata jednom velikom broju mladih ljudi”, zaključio je Džafić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније