Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

O.Z.

20. 11. 2021. 21:53 >> 21:54

POPOVIĆ

"Ekipa je rasla tokom sezone, pobjeda stigla kao nagrada"

Ekipa je rasla tokom sezone, a pobjeda protiv vicešampiona Evrope koja je uslijedila nakon sedam poraza, nagrada je za ekipu i najljepši poklon koji sam mogla da dobijem od igračica za svoj rođendan, kazala je trener Budućnosti Bemax Bojana Popović nakon trijumfa protiv Bresta (30:28) u osmom kolu DELO EHF Lige šampiona.

"Presrećna sam zbog pobjede, ovo je najljepši poklon koji sam mogla da dobijem za rođendan. Tražila sam od djevojaka da pruže maksimum i bore se svih 60 minuta, vjerovala sam da možemo da dođemo do pobjede, nakon što smo u prvom meču pokazale da možemo da im pariramo. Kada se boriš kao što su to djevojke radile danas, onda ti se i vrate neke lopte u trenucima odluke i stigne nagrada. Odradili smo sjajan posao u odbrani u drugom poluvremenu, golmanke su bile na visokom nivou i mogu da kažem da su sve djevojke dale sve što su mogle da dođemo do ove pobjede. Srećna sam jer smo rasle tokom sezone, naučile mnogo stvari i ova pobjeda je došla kao nagrada i poklon koji sam od igračica dobila za rođendan. U posljednjih deset minuta ušli smo sa neriješenim rezultatom i to su momenti u kojima se grade velike karijere, u trenucima odluke su ove djevojke pokazale da imaju karakter", kazala je Popović, prenosi klupski sajt.

Pobjeda još više dobija na značaju ako se zna da su joj značajan pečat dale djevojke koje su pokazale da je pred njima svijetla budućnost - 16-godišnji desni bek Jelena Vukčević postigla je dva gola na debiju u Ligi šampiona, a tri godine starija golmanka Jovana Kadović upisala nekoliko važnih odbrana u trenucima odluke.

Matea Pletikosić je odigrala najbolji meč u dresu Budućnosti i sa 12 golova bila junakinja velike pobjede.

"Sve djevojke su dale svoj doprinos, uvijek neka iskoči i pokaže da mirna glava donosi dobra izdanja. Jovana je unijela dodatnu energiju na golu, Jeca je u trenucima odluke, kada se igralo gol za gol, odigrala nevjerovatno iako ima samo 16 godina. Na taj način se postaje veliki igrač, otvaraju se neke nove stvar i vidite ko je za velika djela, ovo je bilo divno veče za nju, u meču u kojem se prvi put našla u sastavu u Ligi šampiona. Jovana je sa nama od početka sezone i ona je rasla kao i ostatak tima. Matea ima veliku potrošnju, ali sjajno diriguje igrom našeg tima. U nekim utakmicama njena igra nije onakva kakva ona želi da bude, ali poslije svih ovih utakmica, danas nam je servirala ovakvo izdanje", zaključila je Popović.

Jovana Kadović blistala je od sreće nakon velike pobjede protiv vicešampiona Evrope.

"Ponosna sam na saigračice i kako smo iznijele meč protiv sjajnog protivnika. Konačno je došlo naše vrijeme i dva boda koja smo zaslužile, jer smo i u prvom meču pokazale da možemo da im pariramo. Vjerujem da ćemo nastaviti da rastemo u nastavku sezone, a ova pobjeda je samo podstrek da nastavimo da radimo na isti način", kazala je Kadović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније