Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

[ Arena / Pobjeda ]

25. 11. 2019. 13:02 >> 12:57

TRENER CRNOGORSKIH GOLMANKI

"Počela euforija koju donosi Svjetsko prvenstvo"

Već u startu može se zaključiti da će Japan biti sjajan domaćin, od samog dočeka na aerodromu, do svakodnevne pažnje koju nam poklanjaju, kazao je trener golmanki reprezentacije Crne Gore Novak Ristović.

Naše rukometašice polako se adaptiraju na azijski kontinent, gdje ih je sačekala topla dobrodošlica.

Nakon skoro dva dana boravka u ostrvskoj zemlji stiče se utisak da bi ovaj kontinent mogao puno toga dobrog da donese našem timu. Kao 2010. godine kada su juniorke na Svjetskom prvenstvu osvojile bronzanu medalju. Tada su u Južnoj Koreji sjajne karijere najavile igračice iz sadašnjeg seniorskog tima koji će 30. novembra debitovati utakmicom protiv Senegala.

“Ovo je, zaista, poseban osjećaj, neki sasvim novi svijet”, bio je prvi komentar trenera golmanki Novaka Ristovića.

Hliljade kilometara igračice i stručni štab ostavili su iza sebe.

“Prisutan je umor od velikog puta, međutim, kompletan stručni štab, na čelu sa fizioterapeutima daje sve od sebe da takvo stanje brzo i nestane”, dodaje Ristović.

Spektakl je u najavi. Na svakom koraku osjeća se moć rukometa. Javnost poklanja ogromnu pažnju gostima i predstojećem šampionatu.

“Već u startu se može zaključiti da će Japan biti sjajan domaćin, od samog dočeka na aerodromu, do svakodnevne pažnje koju nam poklanjaju. Stvara se utisak da je počela euforija koju donosi Svjetsko prvenstvo”, kazao je Ristović.

Od trećeg kola praktično kreče brba oko bodova i prolaza u narednu rundu. Ristović smatra da Španija, Rumunija i Mađarska imaju kvalitetne golmane.

“Sve tri reprezentacije, koje smatramo za najozbiljnije rivale, imaju odlične golmane. Najiskusnije su Navaro i Darli Zogbi de Paula iz Španije. Mađarski golmani brane u timovima koji su godinama u vrhu evropskog klupskog rukometa. A što se tiče rumunskih golmana, istako bih Dedu, koja je imala nekoliko fantastičnih partija u dresu Bukurešta”, ocijenio je Ristović.

Crna Gora ima snagu sa gola. Trio Marina Rajčić, Marta Batinović i Ljubica Nenezić, mogu puno. Pokazale su to u jedinoj provjeri pred SP u Štutgartu sa Njemačkom.

Ostavile su dobar utisak u Njemačkoj i na put krenule u odličnom raspoloženju. Stručni štab i igračice vjeruju u provjerenu snagu sa gola.

“Zadržati nivo komunikacije koji imamo, kvalitetna priprema za svakog protivnika, recept je za jak i čvrst posljednji stub odbrane”, zaključio je Ristović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније