Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kolektivni sportovi

L.V.

07. 08. 2024. 14:24 >> 16:46
Čitaj mi:

LEGENDA BRAZILA

Uertas za RTCG: Strast ka košarci me pokreće svakodnevno

Marselinjo Uertas, plej Brazila u svojoj 41. godini predvodio je "karioke" na Olimpijskim igrama, svojim trećim u karijeri.

Južnoamerička ekipa prošla je u četvrtfinale, ali tamo je naletjela na SAD i nije imala gotovo nikakve šanse.

Legenda brazilske i evropske košarke za RTCG je govorio o meču sa "Timom snova".

"Oni su igrali sa mnogo samopouzdanja, pogađali su otvorene šuteve, malo smo se i kockali i tjerali ih na te šuteve. Ali sa ovom dozom samopouzdanja i efikasnosti nemoguće ih je zaustaviti. Morate da budete mnogo efikasni na drugoj strani da čuvate loptu i ne dozvolite im tranzicije. Ali oni su mnogo dobri u tome, još sa konrtolom skoka jednostavno vas "razbiju". Imali su dobar dan, mi smo se borili i trudili smo se da meč privedemo kraju sa ponosom", kazao je košarkaš Tenerifea.

On je kazao i da je Brazil imao uspješnu kampanju u Parizu.

"Povratak na OI je već sam po sebi uspjeh, znate koliko je teško da dođe na ovo takmičenje, koliko timova nije ovdje. Moramo da budemo ponosni. Četvrtfinale je samo po sebi uspjeh, željeli smo i više ali smo se ukrstili sa SAD i znali smo da imamo male šanse".

Na krjau na pitanje šta ga pokreće i gdje pronalazi motiva da u 41 godini i dalje igra na najvećem nivou.

"Imam strast u sebi ka košarci koja me pokreće svakodnevno", kazao je Uertas.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније