Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ B92 ]

28. 04. 2015. 09:56 >> 09:49

UERTAS PORUČIO

Vrijeme je za NBA ligu

Plejmejker Barselone Marselinjo Uertas kaže da je vrijeme da sljedećeg ljeta ode u NBA ligu.

 

“Priđoni je momak sa kojima možete da me poredite jer su naše karijere u Evropi bile slične. I kao i on, mogu da vodim tim, a da ne brinem o tome koliko ću poena dati. Mislim da je sada pravo vrijeme da odem u NBA“, rekao je 31-godišnji Uertas za Jahu Sports.

On je kazao da postoje nevjerovatni startni plejmejkeri u NBA ligi, ali da nema mnogo momaka koji mogu da uđu sa klupe i da vode tim, daju poene, kao i da budu lideri mlađim igračima.

„To su stvari koje znam da mogu da donesem“, dodao je Brazilac.

Uertas je potom naveo ono što misli da će mu više odgovorati u SAD.

“U NBA ligi ima mnogo više prostora, nije kao sada u Evropi gde je jedan igrač neprestano u reketu i prostor se teže pronalazi. Moje vrline jesu pik-en-rol igra, pronalazak otvorenih saigrača i šut iz driblinga sa poludistance“, zaključio je Uertas.

Momak rođen u Sao Paulu u Barseloni je od 2011. godine, a prije toga je u Evropi igrao za Laboral Kuču, Fortitudo, Bilbao i Huventud.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније