Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

OSCG

08. 10. 2024. 20:52 >> 20:58

kvalifikacijE za Ligu šampiona

Odbojkašice Herceg Novog bez iznenađenja u Lođu

Odbojkašice Herceg Novog i u drugom meču kvalifikacija za Ligu šampiona poražene su od Lođa 3:0, po setovima 25:20, 25:20, 25:21.

U svakom dijelu meča ekipa Srđana Crnojačkog propuštala je priliku da set odvede u neizvjesnu završnicu, pošto bi pala u finišu, nakon egal igre. Iako oslabljene neigranjem Darie Čabonenko, koja nije mogla ući u Poljsku jer je državljanka Rusije, Melisa Cenović i saigračice čak su bile u prednosti u prvoj polovini uvodnog seta u Lođu, imale +3 (10:7), kada je rival napravio seriju 3:0 i preuzeo inicijativu. Poljakinje su sa četiri vezana poena otišle na +5, 22:17, i tu prednost sačuvale do kraja, iskoristivši drugu set loptu, 25:20.

Istim rezultatom Lođ je stavio tačku na dvomeč, pošto naš prvak nije imao taj luksuz da izgubi dva seta na gostovanju, nakon maksimalnog poraza u SC “Igalo”. Drugom setu Budovaljni je pristupio još ozbiljnije, a Herceg Novi je imao prednost samo u uvodna tri poena. Tada je uslijedila serija domaćina 4:0, a uz sekvencu 6:1 brzo je Lođ stekao +3. Uprkos tome Herceg Novi je bio u igri, uspijevao da priđe na dva poena, ali ne i da zaprijeti, pa je sa novih 25:20, četvrti tim u Poljskoj, prošle sezone, slavio prolaz u grupnu fazu.

Nije se predao Herceg Novi ni u trećem setu u kojem je igra bila u egalu do sredine, kao i u uvodna dva dijela igre. Domaći su napravili prednost +3 (13:10), međutim, vratio se u igru sastav crnogorskog šampiona i borio se do finiša seta (20:20), nakon kojih je Lođ napravio pet poena, koji su mu donijeli maksimalnu pobjedu 25:21.

Najviše poena u Herceg Novom imala je Ana Marija Galić 16, na drugoj strani 13 je osvojila Karolina Druzkovska.

Herceg Novi evropski put nastavlja u CEV kupu, gdje će se sastati sa ekipom THY Istanbul.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније