Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

23. 08. 2024. 10:54 >> 10:56
Čitaj mi:

Svjetsko prvenstvo za juniore/ke U20 u Limi-Peru

Vesna Kljajević na Svjetskom prvenstvu u Peruu

Svjetsko prvenstvo za juniore i juniorke U20 održava se u Limi-Peru od 27. do 31. avgusta.

Na svjetskom šampionatu za juniore i juniorke ukupno će nastupiti 1.720 atletičara , 909 muskaraca i 811 žena.

Takmičari će biti predstavnici iz 134 zemlje, koji su ispunili norme svjetske atletske federacije. Na najvećoj smotri svjetske atletike za juniore i juniorke naći ce se i jedini predstavnik Crne Gore na ovom šampionatu sa ispunjenom normom atletičarka AK “Tara” iz Mojkovca Vesna Kljajević Balkanska šampionka u dvorani za juniorke u ovoj godini, koja je sa rezultatom 14.89 m ispunila normu za ovaj šampionat u bacanju kugle.

U bacanje kugle kvalifikovale su se 27 atletičarki, iz 21 zemlje svijeta i Vesna zauzima trenutno 23. mjesto po rezultatu u startnoj listi. Kvalifikacije bacanja kugle su 30. avgusta u 09. 20h lokalnom vremenu, dok je finale na programu istog dana u 16.10h po lokalnom vremenu.

Sa Vesnom na šampionatu putuje i njen trener profesor Danilo Ristić i oni su avionom iz Podgorice danas otputovali za Limu.

Pred polazak za Limu u atletskim klubu”Tara”u Mojkovcu su Vesni priredili svečani ispracaj. Nakon takmičenja, Vesna Kljajević se ne vraća za Crnu Goru već će započeti novo poglavlje svog života u Sjevernoj Karolini (studiraće matematiku), SAD, gdje će nastaviti svoje obrazovanje i dalji atletski razvoj na Univerzitetu.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније