Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

24. 07. 2024. 13:12 >> 13:19
Čitaj mi:

pokcg

Stonoteniseri na pripremama na Žabljaku pred POI u Parizu

Crnogorski Paraolimpijci Filip Radović i Luka Bakić na priprema na Žabljaku i Zrenjaninu tražiće formu za dobar nastup na Paraolimpijskim igrama i napad na medalju u Parizu.

Bazični dio priprema odrađuju na Žabljaku, gdje će boraviti do 4. avgusta, nakon čega će se preseliti u Zrenjanin, u matični klub Banat.

Radović i Bakić nalaze se među 14 stonotenisera u kategoriji S10, koji će nastupiti u Parizu.

Direktan plasman izborilo je deset prvoplasiranih sa svjetske rang liste, a nakon trogodišnjeg nadmetanja Radović je kvalifikacioni ciklus završio na drugom, a Bakić na sedmom mjestu. Radović je kazao da na Žabljaku imaju dobre uslove i da je na njima samo da treniraju i Paraolimpijske igre dočekaju što spremniji.

"Na Žabljaku odrađujemo bazični dio priprema, zajedno sa sparing partnerima iz Slovačke i Mađarske. Neki igrači iz Srbije doći će malo kasnije. Na Žabljaku smo do 4. avgusta, nakon čega se selimo u Zrenjanin i naš klub Banat, gdje je planiran završni dio priprema", rekao je Radović.

On je naglasio da će generalna proba urađenog na pripremama biti turnir u Češkoj, u redovnoj konkurenciji.

"Nadam se da ću se priprmiti što bolje i da ću u Parizu odigrati na najvećem nivou", rekao je Radović.

Bakić je, govoreći o pripremnom periodu, kazao da je bilo jako teško, imajući u vidu da je olimpijska godina, naći igrače za sparing u julu.

"Igrači koji nastupaju u Parizu su već u pogonu, a ostali pripreme za narednu sezonu počinju kasnije, u avgustu. Uspjeli smo da obezbijedimo kvalitetne sparing partnere, dobru ekipu koja radi sa nama. Zadovoljni smo radom na treninzima, imamo dobre uslove, koristimo i teretanu, sve je kako treba", rekao je Bakić.

Trener Vladimir Marić saopštio je da Radović i Bakić na Žabljaku imaju podršku dva vrhunska slovačka stonotenisera Martina Gumana i Adama Klajbera, kao i crnogorskog reprezentativca Filipa Radulovića.

Na pripremema je i zvanična prvakinja svijeta, Mađarica Aleksa Svitač sa trenerom Ivanom Vičekom.

Marić je kazao da reprezentacija na Žabljaku odrađuje kondicione pripreme pred najznačajnije takmičenje u 2024. godini.

"Imamo odlične uslove za rad na Žabljaku, služi nas i vrijeme, tako da je za sada sve idealno. Bićemo u Crnoj Gori do 4. avgusta, nakon čega se selimo u Zrenjanin", rekao je Marić.

On je najavio je da ih u drugom dijelu priprema, od 5. avgusta, očekuje rad u Zrenjaninu sa igračima Banata, a najavljen je dolazak i reprezentativca Turske Tugaja.

Predsjednik Paraolimpijskog komiteta, Igor Tomić, kazao je da je, tokom posjete reprezentativcima, svjedočio dobro organizovanom i osmišljenom prvom dijelu priprema za Igre u Parizu.

"Želim da, ispred Paraolimpijskog komiteta, kažem veliko hvala Opštini Žabljak, Sportskom centru i direktorici Zagorki Šljivančanin. Ujedno, pozvao bih sve naše sportske organizacije, klubove i nacionalne selekcije, da koriste bogastvo koje u sportskom smislu nudi Žabljak", rekao je Tomić.

Radović i Bakić rivale na paraolimpijskom turniru saznaće uoči početka turnira, na tehničkom sastanku, na kojem će biti i održan žrijeb.

Radović će, kao drugi nosilac turnira, biti slobodan u prvoj rundi takmičenja i izboriće direktan plasman u četvrtfinale.

Bakić će nastup među osam najboljih pokušati da izbori kroz osminu finala.

Crnogorsku delegaciju u Parizu, osim stonotenisera, činiće i atletičarka Maja Rajković i strijelac Milan Đinović.

Crna Gora sa paraolimpijskih igara ima jednu medalju, bronzu Filipa Radovića, osvojenu prije tri godine u Tokiju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније