Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

N. N.

26. 05. 2024. 19:07 >> 19:10
Čitaj mi:

SLOVENAC DOMINIRAO

Pogačar osvojio "Điro" s najvećom razlikom od 1965. godine

Dominacija Tadeja Pogačara kakva se ne pamti više od pola vijeka na najvećim biciklističkim trkama - 25-godišnji Slovenac je osvojio "Điro d'Italiju" sa devet minuta i 56 sekundi prednosti nad drugoplasiranim Kolumbijcem Danijelo Martinesom.

To je najveća razlika na tri gran tura ("Điro", "Tur d'Frans" i "Vuelta a Espanja") od 1965. godine, kada je Italijan Vitorio Adorni na domaćem bunjištu imao za 11 minuta i 26 sekundi brže vrijeme od zemljaka Itala Ciliolija.

Razlika je sada procentualno veća, jer je novi šampion vozio ukupno 79 sati, 14 minuta i tri sekunde, a Adorni prije 59 godina čak 121 sat, osam minuta i 18 sekundi.

Pogačar je ružičastu majicu obukao nakon pobjede u drugoj etapi i nije je skidao do kraja. Adut UAE Tim Emirejtsa je upisao šest etapnih pobjeda, dva puta je vezao po dvije (u sedmoj i osmoj, odnosno 15. i 16), a od toga je četiri puta bio najbrži na brdskim i jednom na hronometru.

Zato je osvojio i plavu majicu, namijenjenu vozaču sa najviše bodova na brdskim ciljevima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније