Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

S.V. [ Beta ]

15. 05. 2024. 17:55 >> 17:55

Pomirili se rukovodstvo Formule 1 i FIA

Rukovodstvo Formule 1 i Međunarodna automobilska federacija (FIA) složile su se danas da se posvete strateškom planu za budućnost Formule 1, poslije sukoba dvije organizacije u posljednje vrijeme.

Predsjednik FIA Mohamed Ben Sulajem rekao je početkom mjeseca agenciji Asošiejted pres da je njegov odnos sa izvršnim direktorom Formule 1 Stefanom Domenikalijem "nikad bolji" i da zajedno rade na daljem jačanju saveza.

U današnjem saopštenju FIA i rukovodstvo Formule 1 objavili su da su razvili radni odnos u korist Formule 1.

"Svjetski šampionat Formule 1 nikada nije bio ovoliko jak i globalno raste, a FIA i Formula 1 su posvećene ostvarivanju najboljih rezultata za cio sport. U tom cilju obje strane razvijaju novi strateški plan koji će nam omogućiti da iskoristimo prilike i dodatno unaprijedimo potencijal Formule 1 u narednim godinama", navodi se u saopštenju.

Rukovodstvo Formule 1 i FIA, posebno Ben Sulajem, su u sukobu otkako je on izabran za predsjednika poslije kontroverzne završnice sezone 2021. godine i posljednje trke u Abu Dabiju. Problemi su se kretali od toga da je zabranio vozačima da nose nakit u bolidima ili da daju političke izjave, do uvjerenja Formule 1 da je Ben Sulajem ugrozio finansije kada je javno doveo u pitanje ukupne procjene vrijednosti.

Takođe, uzbunjivač je podnio dvije tužbe protiv Ben Sulajema za navodno miješanje u takmičarsku sezonu prošle godine. FIA je obavila istragu i oslobodila ga krivice.

Najveći problem dvije strane bio je kako su prihvatile zahtjev Majkla Adretija i Dženeral Motorsa da se proširi takmičenje u Formuli 1 na još jednu ekipu, odnosno za još dva automobila Kadilaka.

Ben Sulajem ne samo da je otvorio proces za Andretija da se prijavi u Formulu 1, već je odobrio prijavu i otvoreno podržao oba brenda da se priključe takmičenju.

Rukovodstvo Formule 1 i svih 10 ekipa izrazili su želju da u takmičenju ostane 10 ekipa. Rukovodstvo je dovelo u pitanje Andretijevu sposobnost da bude konkurentan na vrhunskom nivou u motosportu i odbilo je prijavu.

O tom pitanju nije bilo riječi u današnjem saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније