Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

Л.В.

08. 09. 2023. 09:59 >> 09:59

TEKBOL

MTL u Bijelom Polju, pretposljednja stanica u borbi za Svjetsko prvenstvo

Četvrta stanica Montenegrin Teqball League (MTL) je u Bijelom Polju, koje će u subotu, 9. septembra, ugostiti najbolje crnogorske tekere u kategoriji muški dubl.

Pretposljednji turnir u sezoni organizuje se pod pokroviteljstvom Opštine Bijelo Polje i Centra za sport i rekreaciju Bijelog Polja, a projekat je podržan i od strane Ministarstva sporta i mladih, kroz projekat #BeActive.

Bijelo Polje centar je crnogorskog tekbola na sjeveru, a tekbol je sve popularniji u toj opštini.

„Zadovoljstvo mi je što karavan Teqball turnira stiže i u Bijelo Polje. Smatram da je ovaj događaj značajan za naš grad kao i promociju ovog sporta koji je sve više rasprostranjen na sportskoj sceni Crne Gore. Što se tiče samog rezultata, očekujem da, zajedno sa svojim saigračem Dinom Hasanovićem, stignemo do polufinala, a potajno priželjkujemo i finale pred domaćom publikom.“ – izjavio je Samir Fetić, igrač „Borca“.

Nakon postavljanja 2 stola u prošloj, u Bijelom Polju je u ovoj godini postavljen još jedan TEQ sto.

„U toku ove godine postavili smo Teqball stolove na poligonu malih sportova stadiona Nikoljac, koji su tokom ljeta izazvali vrlo lijep odziv naših sugrađana, pa se Teqball aktivno igrao u Bijelom Polju. Turnir dolazi u pravom momentu. Drugu godinu zaredom zajedno sa Teqball savezom organizujemo turnir, a ove godine koristim priliku da pozovem sve naše zainteresovane sugrađane za ovaj sport da uzmu učešće na turniru i da aktivno provedu predstojeću subotu“, kazao je direktor JU Centar za sport i rekreaciju, Marko Maslovarić.
U subotu će se u samom centru grada održati i promocija TEQ sportova, a prije MTL turnira, organizovaće se i lokalni Teqball turnir.
Spektakl je zagarantovan i zbog uzbudljive trke „Kurjaka“ i „Stroj LOB“ ekipa, jer će najbolje plasirana ekipa po završetku lige predstavljati Crnu Goru na Svjetskom prvenstvu u tekbolu. „Kurjaci“ su slavili na poslednja dva turnira u Tivtu i na Žabljaku, dok su na premijeri najuspješniji bili članovi „Sport LOB“ ekipe.

Nagradni fond turnira je 1000 eura, a prijave su otvorene za zainteresovane parove, putem Instagram stranice teqball.mne.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније