Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

Д.П.

21. 06. 2023. 14:10 >> 14:10

OTVARANjE VEČERAS

Evropske igre: Crna Gora će imati predstavnike u šest disciplina

Gradovi regije Malopoljska, sa centrom u Krakovu, biće domaćini trećeg izdanja Evropskih igara. Gotovo sedam hiljada sportista iz 48 zemalja Evrope nadmetaće se u 29 sportova, a naš olimpijski tim u šest disciplina.

Atletska reprezentacija je 11. nakon drugog, pretposlednjeg dana treće divizije ekipnog prvenstva Evrope, koje se održava u sklopu Igara. Najznačajnije rezultate dana ostvarili su Danijel Furtula i Darko Pešić.

Bacač diska bio je drugi sa rezultatom 57,60 metara, skoro pet metara gorim od Austrijanca Vajshadingera. Višebojac, Pešić je bio drugi na 110 metara s preponama, u vremenu 14.75 sekundi, 44 stotinke sporijim od pobjednika Ezeonua iz Irske.

Naši predstavnici u borilačkim sportovima zbog kašnjenja aviona na letu Podgorica - Varšavu nisu stigli u Krakov po planu. Morali su da prenoće u glavnom gradu Poljske, pa su tek danas stigli u gradove u kojima će se nadmetati, što je značajno poremetilo planove, pogotovo karatisti Vladimiru Mijacu, koji će se sjutra nadmetati u katama u gradu Bielsko Biala.

Takođe sjutra Anđela Miličković i Nevena Šaranović će nastupiti u streljačkoj disciplini 10 metara vazdušna puška, u Vroclavu, koji je skoro 300 kilometara udaljen od Krakova.

Potom borbe očekuju boksere i tekvondo reprezentativce, a u samoj završnici igara imaćemo i predstavnike u tekbol.

Igre će trajati do 2. jula a svečanom otvaranju na stadionu Visle, od 20 sati, osim crnogorske sportske delegacije prisustvovaće i ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније