Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

И.Ш. [ Mina ]

24. 05. 2023. 11:51   >>  11:51

TURNIROM U ULCINjU

U subotu startuje Crnogorska tekbol liga

Turnirom u Ulcinju u subotu počeće nova sezona Crnogorske tekbol lige /Montenegrin Teqball League - MTL/, saopšteno je iz Tekbol saveza.

Navodi se da će ulcinjska mala plaža ugostiti najbolje crnogorske tekere, koji će se nadmetati u konkurenciji muških parova.

Učešće na turniru je besplatno, a nagradni fond 1.000 EUR.

Predsjednik Tekbol saveza Milorad Šutulović kazao je da u novoj sezoni očekujemo još veće interesovanje crnogorskih tekera i nove prijave, kao i još viši nivo tekbola na raznim lokacijama.

"Gradovi u svim regijama Crne Gore biće domaćini Crnogorske tekbol lige, a sve kreće iz Ulcinja, koji je i prethodne godine bio poprište tekbol spektakla. Vjerujemo da će tako biti i ove godine i da će svi posjetioci Male plaže uživati u urbanoj sportskoj disciplini", rekao je Šutulović.

On je naglasio da je prvi MTL turnir ujedno i najava ljetnje turističke sezone.

"To je ujedno i promocija Ulcinja kao atraktivne lokacije, koja ima sjajne uslove i za sport i rekreaciju i izuzetno nas raduje saradnja sa Opštinom i Turističkom organizacijom Ulcinj“, rekao je Šutulović.

Prošle subote, 20. maja, tri stola postavljena su na području ulcinjske opštine, čime crnogorski tekbol dobija novi centar.Šutulović je naglasio da se tekbol konstanto širi u Crnoj Gori, navodeći da je do sada postavljeno 50 stolova u svim đelovima države, a u tri grada imamo i besplatne termine.

"Veoma se radujemo što se će se od ovog proljeća i Ulcinj naći na crnogorskoj tekbol mapi. Uvjereni smo da će MTL ove sezone biti na još višem nivou, a tekbol priča dobiće i novu dimenziju, pošto u julu kreće projekat Jadranske tekbol lige (ATL), u kojoj će učestvovati tekeri iz pet država regiona (Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Sjeverne Makedonije i Crne Gore), čiji će gradovi biti domaćini po jednog turnira“, zaključio je Šutulović.

Iz kabineta predsjednika Opštine Ulcinj saopšteno je da je tekbol takmičenje predstavlja početak naše ljetnje turističke priče i jedan je od vidova promocije prednosti grada i obale.

"Sigurni smo da nas čeka cjelodnevni tekbol spektakl i da će brojni posjetioci našeg šetališta i plaže ostati da prate dešavanja na zakrivljenom stolu. Ulcinjska obala je, između ostalog, sjajno podneblje za sport. Naše vode fenomenalne su za kajt surfing a plaže bile sjajna podloga za fudbal na pijesku", navodi se u saopštenju.

Navodi se da će Ulcinj predstojećeg vikenda imati priliku da se uvjeri u majstorije crnogorskih tekera.

"Nadamo se da ćemo doprinijeti promociji ovog zaista atraktivnog sporta“, saopštili su iz kabineta predsjednika Opštine Ulcinj.

Od ove sezone povećan je i broj učesnika, pa će se 24 ekipe takmičiti na premijernom izdanju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније