Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

D.B.

31. 05. 2024. 11:24 >> 11:25
Čitaj mi:

nova sezona

Ohrid domaćin prvog turnira Jadranske Tekbol lige

Najbolji tekeri regiona kreću u nadmetanje za „jadransku krunu“ iz bisera Sjeverne Makedonije. Ohrid će u subotu, 8. juna, biti domaćin prvog turnira nove Jadranske Tekbol lige.

 Na prvom od pet ATL turnira planiranih za ovu sezonu, igraće se u dvije kategorije, muškom singlu i muškom dublu, a predviđeni nagradni fond je 2.000 eura.

Takmičenje će se održati u dvije faze, prva faza planirana je u hali „Biljanini izvori“, dok će druga faza biti na Gradskom keju Makedonija.

Uz predstavnike pet zemalja regiona, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, na turnirima su predviđene posebne pozivnice za tekere iz država Evrope, a specijalni gosti u Ohridu biće predstavnici Grčke.

Crnogorski Tekbol predstavljaće najbolji TEQ parovi - „Kurjaci“, „Teqersi“ i „Borac“, kao i mladi, talentovani Veljko Ljumović.

„Tekbol raste u regionu, a to potvrđuje nova sezona ATL. Izuzetno se radujemo što će prije svega naši tekeri imati priliku da ponovo odmjere snage sa rivalima vam državnih granica i tako imati ogromnu priliku da napreduju, time priđu elitnom nivou na kojem su neki od regionalnih takmičara. Vjerujemo da ovakvi projekti mogu da doprinesu značajnoj popularizaciji Tekbol-a u svim državama, koje bi, zahvaljujući vanserijskim talentima koje imaju, mogle da se pozicioniraju među najboljima u Evropi“, istakao je predsjednik Tekbol saveza Crne Gore, Milorad Šutulović.

Nakon Ohrida, ATL će posjetiti Bar, 20. jula, a turniri Jadranske tekbol lige održaće se i u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Hrvatskoj.

Uz ATL turnir, Ohrid će u petak, 7. juna, biti domaćin i regionalnog seminara za sudije, čiji će polaznici dobiti priliku da steknu zvanje pomoćnog sudije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније