Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

Н.Р.

08. 02. 2023. 12:30   >>  12:25

SP U ALSPKOM SKIJANjU

Basino zlatna u superveleslalomu

Italijanska skijašica Marta Basino osvojila je zlatnu medalju u superveleslalomu na Svjetskom prvenstvu alpskih disciplina u Meribelu i Kurševelu.

Basino je trku u Meribelu završila u vremenu 1.28.06 i došla do druge medalje na Svjetskim prvenstvima, nakon što je prije dvije godine bila zlatna i u paralel slalomu u Kortini Dampeco.

Drugo mjesto i srebrnu medalju osvojila je Mikaela Šifrin iz Sjedinjenih Američkih Država, koja je za pobjednicom kasnila 0.11 stotinki.

Treće vrijeme imale su dvije skijašice, Kasija Viknof Li iz Norveške i austrijanka Kornelija Hiter, zaostatak za Basino je bio 0.33 stotinke.

Norvežanka Ragnil Movinkel bila je peta, a aktuelna svjetska šampionka u ovoj disciplini Lara Gut - Behrami iz Švajcarske zauzela je šesto mjesto sa zaostatkom 0.37 stotinki.

Svjetsko prvenstvo se nastavlja sjutra kada će se takođe u superveleslalomu u Kurševelu nadmetati skijaši.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније