Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

Л.В. [ Beta ]

06. 12. 2022. 14:45 >> 14:42

FORMULA 1

Horner nije iznenađen odlaskom Binota iz Ferarija

Direktor šampiona Formule 1 ekipe Red Bul Kristijan Horner rekao je da ga nije iznenadio odlazak doskorašnjeg direktora Matije Binota iz Ferarija i dodao da nije bio u iskušenju da pređe u italijansku ekipu kao njegova zamjena.

Binoto je podnio ostavku i na kraju godine će otići iz Ferarija poslije četiri godine. Za to vrijeme ekipa je ove sezone ostvarila najbolji rezultat, drugo mjesto u konkurenciji konstruktora sa četiri pobjede, ali je imala mnogo operativnih grešaka.

Upitan da li je iznenađen Binotovim odlaskom, Horner je za Skaj rekao: "Ne baš".

"To je očigledno bio Ferarijev izbor. Mislim da će Ferari imati šestog direktora ekipe otkako sam ja u Red Bulu. Očigledno mu je teško. Imali su sjajan bolid ove godine, bili su veoma konkurentni", naveo je Horner.

U Ferariju se nadaju da bi početkom sljedeće godine mogli da imenuju novog direktora, a Skaj je prenio da bi to mogao da bude Frederik Vaser iz Alfa Romea. Takođe, u Ferariju su razmatrali i Hornera, koji je rekao da ga ne zanima odlazak iz Red Bula.

"U velikoj mjeri posvećen sam ekipi Red Bul. Tamo sam od početka i imamo vrlo blisku vezu", naveo je Horner.

Direktor Meklarena Zek Braun smatra da je odluka o Binotovom odlasku prestroga.

"Ne znam unutrašnje stvari Ferarija. Čini mi se da je Matija obavio prilično dobar posao. Ove godine bili su vrlo konkurentni. S moje tačke gledišta, stabilnost i dugotrajan rad ekipe daju najbolje rezultate", rekao je Braun.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније