Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

Л.В.

21. 10. 2022. 12:05 >> 12:33

MOK

Deset kandidata za OI 2036: Egipat, Indija, Katar...

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) saopštio je danas da pregovara sa čak deset potencijalnih kandidata za organizaciju Ljetnih olimpijskih igrara 2036. godine.

Za sada su poznata imena Egipta, Indije, Indonezije, Katara, ali to nije konačni spisak.

„Pregovaramo sa deset zainteresovanih nacionalnih olimpijskih komiteta sa četiri kontinenta“, izjavio je generalni direktor MOK-a Kristof De Keper.

Danas je i održan sastanak Asocijacije nacionalnih olimpijskih komiteta u Seulu.

Dodjeljivanje domaćinstava Olimpijskih igara se promjenilo, i sada se radi o tajnom procesu koji vode zvaničnici MOK-a kako bi se izbjegla javna kampanja i glasanje koje je ranije u startu isključivalo neme zemlje ako nemaju dovoljno dobar lobi.

Navodno su u dodjeljivanju domaćinstva Rio de Žaneieru 2016. godine i Tokiju 2020. godine, bilo kupovine glasova, a cijeli slučaj je istraživala Francuska.

Prvi grad koji je dobio domaćinstvo OI novim sistemom izbora je Brizbejn, koji će ugostiti najbolje sportiste svijeta 2032. godine.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније