Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

L.V.

31. 07. 2022. 11:38 >> 11:36

REVANŠIRALA SE ZA PORAZ OD PRIJE POLA GODINE

Nunješ kontragardom prebila Penju za povratak na tron UFC-a

Brazilska MMA borkinja, Amanda Nunješ osvojila je titulu prvakinje u bantam kategoriji UFC-a tako što se revanširala Amerikanki Džulijani Penji.

Prije pola godine Penja je uspjela da dobija Nunješ, što je jedno od najvećih iznenađenja u ženskom UFC-u.

U meču koji se održao u Dalasu, Nunješ se odlučila boriti u kontragardu što je iznenadilo Penju koja nije mogla tokom meča ni jednom ozbiljnije da zaprijeti svojoj protivnici.

Punih 25 minuta, koliko je borba trajana Nunjez je plasirala udarce, pa je Penja meč završila sa mnogobrojnim posjekotinama na licu.

Na kraju jednoglasnom odlukom sudija (50-45, 50-44, 50-43) Brazilka se vratila na svjetski tron, a od organizatora je odmah po proglašenju zatražila pivo s kojim je proslavila trijumf.

Amanda je tako u 34. godini ponovo postala prvak u dvije kategorije UFC-a (peročakoj i bantam).

Ona je sada na skoru od 22 pobjede i 5 poraza, dok je Penja na 11 pobjeda i sinoć je upisala svoj peti poraz.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније