Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

N. N.

21. 07. 2024. 09:14 >> 09:14
Čitaj mi:

VELIKO SRCE ALEKSA PEREIRE

Prvak UFC-a posjetio djecu oboljelu od raka i briznuo u plač

U oktagonu djeluje neustrašivo, hladno, kao robot. Ali, van MMA svijeta, Aleks Pereira je pokazao koliko srce ima.

Šampion poluteške kategorije UFC-a je posjetio Kraljevsku dječju bolnicu u Melburnu i potrudio se da uljepša dan djeci bolesnoj od raka.

Potresne priče koje mu je prenio prevodilac su teško pale 37-godišnjem Brazilcu, a nije mogao da zadrži suze kada ga je jedan od pacijenata zamolio da mu obrije glavu.

"Alexe, hoćeš li obrijati moju glavu? Svakako ću izgubiti kosu, a ako neko mora da mi obrije glavu, volio bih da to budeš ti", pitao je mladić sjajnog borca.

Pereira je pristao, ali se rasplakao i nakon šišanja rekao:

"Imam dvojicu sinova i zahvalan sam bogu. Ovo je teško, čovječe".

I životna priča aktuelnog šampiona je veoma zanimljiva. Rođen je u faveli i rano je napustio srednju školu kako bi mogao da zaradi da preživi.

Bio je asistent zidara, potom radio u vulkanizerskoj radnji, ali je postao alkoholičar. Da bi se riješio zavisnosti, 2009. je kao 22-godišnjak počeo da trenira kik-boks i postao jedan od najboljih na svijetu u tom sportu.

Uslijedila je selidba u MMA, a postao je šampion UFC-a 12. novembra 2022. godine, kada je nokautirao Izraela Adesanju, kojeg je dva puta pobijedio i u ringu za kik-boks.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније