Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

D.B.

23. 08. 2024. 14:28 >> 14:31
Čitaj mi:

slovenija

Slovenija u čast Gorana Dragića povlači iz upotrebe broj “3”

Slovenija je zvaničnim saopštenjem Košarkaške Federacije saopštila da će broj “3” u reprezentaciji biti povučen iz upotrebe.

Goran Dragić je “okačio patike o klin”, a zvanično će se oprostiti od košarke na utakmici u Ljubljani gdje će biti prisutne bivše legende, ali i onih koji i dalje nastupaju, među njima i naš Nikola Vučević. Meč je na programu u subotu, 24. avgusta sa početkom od 20 časova, a karte su odmah rasprodate za 20 minuta. 

“Riječi i djela nisu dovoljni da se iskaže zahvalnost i poštovanje prema tako velikom igraču kao što je Goran Dragić. Njegova izvanredna karijera, njegov pristup nošenju dresa slovenačke reprezentacije i uspjeh na terenu govore sami za sebe. Goran Dragić zaslužuje da bude počastvovan za sve što je učinio za slovenačku košarku. Povlačenje dresa sa brojem tri je gest kojim Košarkaški savez Slovenije izražava naše duboko poštovanje prema njemu” , izjavio je predsjednik KZS-a Matej Erjavec.

Dragić je sa reprezentacijom Slovenije osvojio Evropsko prvenstvo 2017. godine, pobjedom protiv  Srbije u finalu.

Takođe je bio imenovan za najkorisnijeg igrača tog prvenstva.

Bio je član treće najbolje petorke NBA lige 2014. godine i imenovan u Ol-stara 2018. godine, tokom NBA karijere koja je trajala od 2008. do 2023. godine.

Sjajni šuter je posljednji angažman imao u Milvokiju prošle godine, pominjalo se jedno vrijeme da ga želi i Partizan, ali na kraju je prelomio da ipak ode u penziju.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније