Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

KSCG

08. 08. 2024. 20:52 >> 20:52

prvi kontrolni meč

Košarkašice poražene od Slovenije

Ženska seniorska košarkaška reprezentacija Crne Gore poražena je večeras od Slovenije 86:57 u prvom od dva vezana kontrolna meča.

Naše košarkašice u okviru priprema za pretkvalifikacioni turnir za odlazak na Svjetsko prvenstvo imale su odličan početak i vođstvo 21:8, a onda je u drugom poluvremenu sve bilo u znaku Slovenije, koja je pogodila 11 trojki (od čega pet u trećem periodu) i tako trasirala put do trijumfa.

Crna Gora je odlično ušla u meč – Jelena Škerović u startnih pet izabrala je Radonjić, Drobnjak, Živković, Jovanović i Vukčević. Nakon tri minuta igre bilo je 9:2, gdje su poene raspodijelile Vukčević i Drobnjak. Dobar početak imala je i Maja Bigović, koja je odmah po ulasku u igru pogodila za 13:4, a nakon trojke Kovačević i poena iz tranzicije Pašić naše košarkašice na 1.30 prije kraja prve dionice stigle su do +13 (21:8).

Crna Gora je održavala prednost do sredine druge dionice, kada je Šepard pogodila dva bacanja za 27:27, a nakon faulova, iako smo bili u bonusu, Slovenija je uspjela da u 17.minutu preko Žitek prvi put povede – 29:27. U samom finišu prvog poluvremena, Crna Gora je imala napad da anulira zaostatak, ali je nakon izgubljene lopte Vukčević, Friškovec iz kontre pogodila trojku za 39:33 na poluvremenu.

Na startu nastavka, naše košarkašice imale su problema sa šutem, dok je domaća selekcija pogodila četiri trojke za četiri minuta i serijom 20:4 uspjela već sredinom treće četvrtine da stigne do +22 (59:37), a nakon pete trojke u tom periodu i do 68:45. Crna Gora je do kraja pokušala da popravi igru u odbrani i koliko toliko ublaži poraz, ali je domaća selekcija imala sjajne procente šuta, pa je razlika rasla i u posljednjem periodu.

U našem timu Jovana Pašić postigla je 12 poena (za dva 6/6), a 12 je ubacila i Lana Vukčević, uz 6 skokova. Marija Leković 9, Anastasija Drobnjak i Bojana Kovačević po 5, Milica Jovanović 4, a imala je i 5 uhvaćenih lopti, Ksenija Šćepanović po 4 poena i skoka, Zorana Radonjić 2, a imala je i 6 asistencija, po 3 ukradene lopte i skoka, a po 2 su dodale Maja Bigović i Sofija Živaljević u prvom meču nakon teške povrede.

Slovenija i Crna Gora će u sportskoj dvorani ,,Zreče“ igrati i sjutra (18h), što će za naše košarkašice biti posljednja provjera pred odlazak za Meksiko.

Crna Gora će u Meksiku igrati od 19. do 25. avgustapretkvalifikacije za Mundobasket. Naša selekcija je u grupi B, gdje su Meksiko, Novi Zeland i Mozambik. Grupu A čine: Južna Koreja, Mali, Češka i Venecuela. Dva najbolja tima iz svake grupe će se kvalifikovati za polufinale, dok će se pobjednik turnira plasirati u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније