Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

L.V.

21. 07. 2024. 21:10 >> 21:17
Čitaj mi:

PRIJATELJSKI MEČ

Drugi poraz juniorki od Srbije

Ženska juniorska košarkaška reprezentacija poražena je večeras od selekcije Srbije 87:58 u prijateljskom meču odigranom u Banji Koviljači u okviru priprema za B prvenstvo Evrope, koje se održava u Rumuniji od 2. do 11.avgusta.

 Za našu reprezentaciju to je drugi poraz od Srbije, koja je i dan ranije slavila 84:54. Naš tim, koji je bez Jelene Bulajić i Atine Radević, koje su tek završile obaveze u mladoj selekciji, te Sanje Akšam, koja se povrijedila, teško da je mogla parirati Srbiji, koja je u A diviziji, mada je na momente Crna Gora pokazala da ima potencijal, iako će nastupiti uskoro na šampionatu Evrope sa timom, koji će gotovo kompletan imati pravo nastupa i naredne godine da nastupa u ovom godištu.

Srbija je otvorila meč serijom 15:2, dok je na kraju prve četvrtine bilo 27:9. Sa Dragićević i Popović kao glavnim adutima domaćin je djelovao veoma dominantno, tako da je cijelo vrijeme držao opipljivu prednost.

U našem timu Janja Dragišić postigla je 22, a dvocifrena je bila još Anđela Rondović (15), uz 3 skoka i 2 ukradene lopte. Ljube Andrić postigla je 8, imala i 5 skokova, Valetina Vrcan dodala je 4, a u strijelce su se upisale još Anastasija Kasalica 3, Daria Mandić, Mila Mijušković i Mila Bajčeta po 2.

Za Crnu Goru ovo je šesti poraz u pripremnom, jer je prije dvomeča sa Srbijom prethodna po puta poražena u mečevima od Turske i Hrvatske. Ipak, Srbija i Turska su selekcije iz A divizije, dok je Hrvatska igrala protiv naših juniorki generalku pred odlazak na Svjetsko prvenstvo, što jasno govori da je selekcija do 18 godina imala prilično jake provjere.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније