Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

N. N.

21. 07. 2024. 13:03 >> 13:19
1
Čitaj mi:

DEBAKL

Poraz i od Makedonaca, Crna Gora na dnu

Sedam poraza, koš-razlika minus 189 i posljednje mjesto na Evropskom prvenstvu tužan je bilans mlade košarkaške reprezentacije Crne Gore u poljskoj Gdinji.

Na kraju šampionata, u duelu ekipa koje će sljedećeg ljeta igrati u B diviziji, "crveni" su poraženi 81:69 od Sjeverne Makedonije u meču za 15. mjesto.

Tim Dušana Dubljevića je vodio 15:11 poslije 1. četvrtine, ali su Makedonci već do poluvremena stekli dvocifrenu prednost, a u trećoj dionici otišli na plus 20...

Petar Minić je bio najefikasniji sa 17 poena, Milorad Brajović je ubacio 15, Amar Ličina 14, a Vasilije Todorović 11. Vladimir Sudar je dodao osam, a Čedomir Žižić četiri.

Zbog ovog debakla, mlada reprezentacija će tek četvrti put igrati u B diviziji.

Iz nje je krenula 2007. godine i osvojila zlato, a onda u eliti provela sedam ljeta.

Ispala je 2014. i vratila se među najbolje novim zlatom 2016. godine, a najveći uspjeh je ostvarila prije dva ljeta, kada je na EP u Podgorici osvojila bronzu.

Prošle godine se u posljednji čas spasla pobjedama nad Poljskom i Hrvatskom za 13. mjesto, ali je sada bila potpuno nemoćna.

Zbog toga će ponovo morati u drugoligaško društvo, a jedina dobra stvar je što će šest igrača iz ove ekipe imati pravo nastupa i naredne godine.

Tada bi u timu trebalo da bude i najveća nada naše košarke, David Mirković, koji je zbog povrede koljena preskočio ovu obavezu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније