Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

S.V. [ KSCG ]

12. 07. 2024. 18:50 >> 19:27
8
Čitaj mi:

KSCG odustao od pretkvalifikacija za Mundobasket i okrivio Šćekića

Ženska seniorska košarkaška reprezentacija Crne Gore neće učestvovati u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, jer ih je ministar sporta ostavio bez obećanog novca za pripreme.

Trebalo je da se okupe u utorak 16. jula i da učestvuju na turniru u Meksiko sitiju od 19. do 25. avgusta. San naših košarkašica o Svjetskom prvenstvu ostaće, međutim, nedosanjan jer su, čini se, nevidljive za crnogorsku državu, a prije svih za ministra sporta Dragoslava Šćekića.

"Još od momenta kada se pojavila mogućnost da seniorke igraju pretkvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, imala sam obećanje ministra sporta i mladih, gospodina Dragoslava Šćekića, da ćemo uz njihovu podršku moći da realizujemo san, a to je da naše košarkašice prvi put budu u igri za Svjetsko prvenstvo. Ipak, u posljednjem trenutku, stigla je potvrda da sredstva neće biti uplaćena", kaže Jelena Dubljević, predsjednica Košarkaškog saveza.

Tako je Košarkaški savez Crne Gore bio prinuđen da otkaže nastup naših seniorki.

"Od momenata kada sam preuzela funkciju predsjednice Saveza sigurno da je ovo bila najteža odluka i odluka koja je izazvala velike emocije i određenu dozu gorčine. Trudila sam da se stvorim maksimalne uslove za sve naše reprezentativne selekcije, iako je poznato da je Savez opterećen starim dugovanjima. Uspjeli smo da animiramo nove sponzore, da stvorimo bolje funkconisanje, i u trenutku kada sam se najmanje nadala pojavio se veliki problem", objašnajava Dubljević.

Ona kaže da sada mora o problemu da obavijesti Svjetsku košarkašku federaciju i da strahuje od suspenzija FIBA.

"Sigurno da je ova odluka bila teška i da je ovo dokaz da svi zajedno moramo raditi još više kako bi Savez ušao u normalno funkcionisanje, a to je gotovo nemoguće bez podrške države. Moram naglasiti da smo imali pomoć od strane premijera Milojka Spajića i ministra finansija Novice Vuković, a baš zbog toga se nadam da u narednom periodu nećemo imati ovakve probleme", zaključuje predsjednica Košarkaškog saveza.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније