Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

S.V. [ KSCG ]

12. 07. 2024. 15:45 >> 15:45

CILJ OPSTANAK U ELITI

Mladi košarkaši sjutra protiv Slovenije otvaraju EP

Mlada muška košarkaška reprezentacija Crne Gore doputovala je u Gdinju, gdje će se od sjutra do 21.jula održati Evropsko prvenstvo. Crna Gora je u grupi D, gdje su još Litvanija, Island i Slovenija, nakon čega će se naša reprezentacija ,"ukrstiti“ sa timovima iz C grupe, gdje su Turska, Španija, Belgija i Sjeverna Makedonija, a premijerni meč ,"crveni“ igraju sjutra od 13 časova protiv Slovenije.

Naša reprezentacija na okupu je od 3.juna, a nakon priprema u Podgorici i šest kontrolnih utakmica (ostvaren polovičan učinak protiv Izraela, dva puta je savladana Sjeverna Makedonija, dok je na početku upisana pobjeda i poraz protiv Podgorice), stigla je na šampionat, gdje će imati težak posao da sačuva mjesto u elitnom rangu.

"Trenirali smo naporno i ložili svoj maksimum kako bi se što bolje spremili za ovo prvenstvo. Trudili smo se i bili fokusirani na svakom treningu kako bi našu fizičku, ali i taktičku spremu, podigli na što veći nivo", kazao je član Podgorice Petar Radonjić, koji će nastojati da u mladoj reprezentaciji dokaže potencijal.

Već na startu rival je Slovenija.

"Znamo da je Slovenija kroz pripremne utakmice pokazala koliko je jak protivnik, da ima sjajne igrače koji imaju iskustva igranja jakih takmićenja. Upoznati smo sa njima i spremali smo se u proteklom periodu da na što bolji način odreagujemo na njihove zahtjeve, kako ofanzivne, tako i defanzivne. Radili smo jako i vjerujem da možemo da igramo na visokom nivou. Nastojaćemo protiv Slovenije da dođemo do prve pobjede, a to bi nam mnogo značilo u nastavku takmičenja", naglasio je Radonjić.

Jedan iz zlatne generacije juniora Podgorice, sa nestrpljenje očekuje početak šampionata.

"Čast mi je prije svega što imam mogućnost da predstavljam svoju državu i nosim grb Crne Gore na velikom takmičenju. Ovo je za mene već treće Evropsko prvenstvo i ponosan sam zbog toga", dodao je Radonjić.

U ostalim mečevima naše grupe sjutra igraju još Litvanija – Island (15.30h).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније