Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

17. 06. 2024. 20:34 >> 20:35
Čitaj mi:

KOŠARKAŠI SE SPREMAJU ZA KVALIFIKACIJE

Simonović: Odlazak na OI bio bi fantastičan uspjeh za cijelu državu

Nekoliko minuta prije 10 ujutro, košarkaši Crne Gore su se u tišini spuštali u "Bemax arenu" i polako se pripremali za početak drugog dana priprema za olimpijski kvalifikacioni turnir u Rigi.

Tim Boška Radovića je izuzetno oslabljen, jer zbog povreda nema Bojana Dubljevića, Nikole Ivanovića, Marka Todorovića, Vladimira Mihailovića i Zorana Nikolića, Nemanja Radović je dobio slobodno ljeto, a sami sebi su ga dali Fedor Žugić i Jovan Kljajić.

I pored silnih problema, "crveni" ne očajavaju. Šta više, uvjereni su da mogu da pomrse račune favoritima u glavnom gradu Letonije.

"Energija je dobra, prenosi se sa prošlog Svjetskog prvenstva. Fali nekoliko momaka, ali tu su mlađi koji možda ranije nisu dobili šansu, ali su sada tu da se pokažu i uđu u sastav za kvalifikacije. Polako krećemo, imamo još tih desetak dana i turnir u Atini da odigramo prije samih kvalifikacija. Atmosfera je dobra i nadam se da će tako da bude do kraja", rekao je Marko Simonović.

Novi centar Bahčešehira je svjestan da neće biti lako bez nekoliko nosilaca igre.

"Faliće iskustvo tih igrača koje smo imali na prošlom Svjetskom prvenstvu, ali mislim da ekipa vjeruje u pozitivnu priču koju smo zamislili. Daćemo sve od sebe, a novi igrači će sigurno dati maksimum. Probaćemo da odigramo što je bolje moguće, da izvučemo što bolji učinak i na kraju da se vratimo kao pobjednici".

Rivali u grupi su Kamerun i Brazil, a u eventualnom polufinalu Letonija i Gruzija. Mjesta u Parizu ima samo za pobjednika turnira.

"O Kamerunu ne znamo previše, ali pripremićemo se sigurno kad dođe taj meč. Brazil je kvalitetna reprezentacija, a opet je predvodi selektor Aca Petrović. Sigurno neće biti laka ni jedna ni druga utakmica, pogotovo sa Brazilom, ali tu smo da damo svoj maksimum. Značilo bi, ne samo za ekipu, već da bi za čitavu državu plasman na Olimpijske igre bio stvarno fantastičan uspjeh".

Simonović je prošlu sezonu počeo u Crvenoj zvezdi, ali je zbog male minutaže otišao na pozajmicu u Bešiktaš. I ostaće u glavnom gradu Turske, ali u dresu Bahčešehira.

"Odlazak iz Zvezde je bio moj izbor, u dogovoru sa ljudima iz kluba i trenerom Sveropolosom da bih igrao više. Zato sam i otišao u Bešiktaš, a sezona je bila okej. Mogla je da bude i bolja, ali nije bilo loše. Mislio sam da ću da ostanem u Bešiktaš, imao sam tu viziju, ali na kraju mi je došla ponuda od Bahčešehira i poziv trenera Dejana Radonjića, koji nisam mogao da odbijem i sa velikim zadovoljstvom sam ga prihvatio".

Ubijeđen je da će mu 54-godišnji Podgoričanin pomoći da još napreduje.

"Sigurno će mi dosta pomoći. Mislim da sam baš dosta napredovao tokom prethodne polusezone, pogotovo u nekim odbrambenim segmentima. Nastaviću u dobrom ritmu, jer znam da su kod trenera Radonjića kvalitetni prvenstveno treninzi i poslije toga utakmice koje dolaze. Srećan sam i radujem se stvarno novoj sezoni", zaključio je Simonović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније